Δημοσιεύτηκε: 16 Απρ 2011, 10:28
από Th P
Off topic:
Mormolis έγραψε:
6. πειρατεία λογισμικού.. προσωπικά είμαι της άποψης ότι όλα τα αγαθά έπρεπε να είναι ανοικτά για όλους είτε αυτά εχουν να κάνουν με software είτε με φαγητό είτε με βιβλία κτλ. Τέλος πάντων, εφόσον η πειρατεία στην Ελλάδα πρακτικά δεν τιμωρήται νομικά ο καθένας μπορεί να έχει ότι του αρέσει δωρεάν.

Δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω με το παραπάνω σκεπτικό,
δηλαδή η ατιμωρησία προάγει τη νομιμότητα;
ένας λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σαν κοινωνία και πολιτεία είναι αυτός.
Ατιμωρησία της απάτης, της καταπάτησης, της αντιδεοντολογικής επαγγελματικής συμπεριφοράς, του ψεύδους..........
Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε καλό πολιτικό αυτόν πού σβήνει πρόστιμα, κλήσεις, παρακάμπτει τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, επεμβαίνει ακόμα και στην ίδια τη λειτουργία της δικαιοσύνης.......
Ποιός φταίει; αυτοί είμαστε και αυτοί μας αξίζουν, μας δίνουν αυτό που τούς ζητάμε.

Προσωπικά θα προτιμούσα μία κοινωνία όπου η ιδιοκτησία θα ήταν παράνομη,
αλλά και πάλι ακόμα και σε μία ουτοπική κοινωνία υπάρχουν όρια νομιμότητας εξ ορισμού, πολύ απλά γιατί τίθεται το αυτονόητο της δομής της που προυποθέτει την ύπαρξη των βασικών κανόνων πού την ορίζουν.
Πού μπαίνει το όριο;
Το να καταπατώ πνευματική ιδιοκτησία δεν πειράζει αφού δεν με πιάνουν, τότε γιατί να πειράζει η ατιμωρησία των πολιτικών;
(αφού δεν τούς πιάνουν δεν πειράζει, και άς συνεχίσουν αρκεί να αφήνουν και μένα στην ησυχία μου να κάνω ότι θέλω και που και που να μου σβήνουν και κανένα πρόστιμο)

Φιλικά
Θανάσης Π.