Δημοσιεύτηκε: 21 Μάιος 2011, 12:15
από lucinos
Σχετικά με τον τρόπο που γράφω.
Η ιδέα μου είναι να εστιάσω όσο γίνεται περισσότερο στις έννοιες (χωρίς όμως να κάνω το κείμενο αφηρημένο) και όσο γίνεται λιγότερο στις εντολές (που στην οπτική που περνάω είναι απλώς προγράμματα, μια χρήσιμη αφαίρεση). Έχω ιεραρχήσει στο μυαλό μου τις έννοιες και η λογική είναι να πάω από τις σημαντικότερες στις λιγότερο σημαντικές ώστε σε κάθε τι να μην υπάρχουν κενά. Αν και όποτε γράφω μια ενότητα έχω συνήθως σκεφτεί τι θα γράψω στις μια-δυο επόμενες δεν ακολουθώ συγκεκριμένο πλάνο ούτε έχω προεπεξεργαστεί σαν κείμενο τα επόμενα. Διαμορφώνεται καθαρά όπως προχωράω, και όττι γράφω το δημοσιεύω άμεσα. Ξεκάθαρα επομένως δεν ξέρω ούτε πότε, ούτε αν θα ολοκληρώσω.

Για τον καθαρισμό από εμβόλιμα μηνύματα το σωστό είναι αυτό που λέει ο pros. Δεν θεωρώ καλό να πιάνω θέσεις με κενά ποστ.
Ενδεχομένως μικρή παρεξήγηση: Δεν δημιούργησα αυτό το νήμα για να "προλάβω" την παρεμβολή από συζητήσεις πάνω στο κείμενο που γράφω. Αντιθέτως το δημιούργησα με την ιδέα να ενθαρρύνω τις συζητήσεις (και γενικά για την γραμμή εντολών)