Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2011, 14:20
από c7p
xqtr έγραψε:
Συμφωνω και επαυξανω.... μηπως τελικα με αυτου του ειδους την διαμαρτυρια, τελικα "τους" εξυπηρετουμε? Μηπως αυτο θελουν? Οι διαδηλωσεις στην Β.Αφρικη μονο ειρηνικες δεν ειναι... και εδω ειμαστε ακομα στην αρχη... αν θελαν να σταματησουν αυτες τις διαμαστυριες... την ξερουν την δουλεια, πως να το κανουν... αρα αφου τις αφηνουν και επεκτεινονται, τους χρησιμευει... σε κατι... οσο υπαρχει αυτη η αναστατωση στην κοινωνια, η οικονομικη κατασταση θα δυσκολευει περισσοτερο.

Ακομα και η μιση Ελλαδα να κατεβει στις πλατειες... η τραγικη πτωση του εμποριου και η "σταση πληρωμων" που κανουν τα νοικοκυρια δεν προκειτε να λυθουν... πλεον στην αγορα δεν κινείτε τιποτα... η ανεργια θα αυξανει, οι αυξησεις των προιοντων θα συνεχιζονται κτλ. Ακομα και αν βρεθει λυση, για να εφαρμοστει και να περασει στην πραγματικη οικονομια, θα παρει καιρο... οποτε, κυριοι και κυριες, οπως ειπε και ο "φιλος" μας, ο Ολι... (Ρεν)... Καλο κουραγιο!!!

Μην τα ανάγουμε όλα στο οικονομικό κομμάτι. Ωστόσο να μην ξεχνάμε πως η οικονομική κρίση που ζούμε σχετίζεται άμεσα με την πολιτική και την γενικότερη κρίση αξιών που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Είναι όμως μια ακτίνα φωτός στο αδιέξοδο του πολιτικού συστήματος. Κανείς δεν είπε πως αυτή η προσπάθεια θα δίνει άμεσα λύση στο οικονομικό πρόβλημα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει υγιής ανταλλαγή ιδεών, νέοι άνθρωποι αναφέρουν τις απόψεις τους και ποιος ξέρει ίσως όλο αυτό το σκηνικό να μην βοηθήσει με άμεσο τρόπο, αλλά με έμμεσο. Πιθανώς αυτή συμμετοχικότητα και ελευθερία έκφρασης πρώτον να αλλάξει (πραγματικά) τα κριτήρια αξιολόγησης και ψήφισης των πολιτικών και δεύτερον να ωθήσει νέους και τους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, που δεν είναι στρατιοτάκια καμίας παράταξης να συμμετέχουν στα πολιτικά τεκταινόμενα.
Είμαι μικρός σε ηλικία, δεν έχουν δει πολλά τα μάτια μου, αλλά σίγουρα αυτή η κίνηση είναι ότι πιο δημοκρατικό έχω ζήσει.