Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2011, 14:58
από xqtr
c7p έγραψε:Μην τα ανάγουμε όλα στο οικονομικό κομμάτι. Ωστόσο να μην ξεχνάμε πως η οικονομική κρίση που ζούμε σχετίζεται άμεσα με την πολιτική και την γενικότερη κρίση αξιών που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχως ετσι οπως ζουμε... το οικονομικο κομματι παιζει ΠΟΛΥ σημαντικο ρολο στην ζωη μας. Εξαρτομαστε απο αυτο (κακως) και βιωνουμε καθημερινα την "οικονομικη κριση" στο πετσι μας. Η κριση αξιων που αναφερεις... σηκωνει πολυ κουβεντα... απλως θα πω οτι... επειδη καποιοι τα εφαγαν μονοι τους... δεν σημαινει οτι φταιμε εμεις... και για να μην βιαστεις και πεις οτι ολοι ειμαστε υπευθυνοι... θα σου πω οτι αλλο να κλεβεις πχ. ΦΠΑ. 10-20Ε επειδη δεν εκοψες αποδειξη και αλλο να περνεις 1.000.000Ε μιζα, αλλο να τρως προστιμο και να πηγαινει φυλακη επειδη δεν πληρωσες ΙΚΑ και ΤΕΒΕ κτλ... και αλλο να μην βρισκετε εστω ενας ενοχος για μιζες... Μην περνεις τις ευθυνες πανω σου, επειδη ετσι σου ειπαν καποιοι!!!

c7p έγραψε:Είναι όμως μια ακτίνα φωτός στο αδιέξοδο του πολιτικού συστήματος. Κανείς δεν είπε πως αυτή η προσπάθεια θα δίνει άμεσα λύση στο οικονομικό πρόβλημα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει υγιής ανταλλαγή ιδεών, νέοι άνθρωποι αναφέρουν τις απόψεις τους και ποιος ξέρει ίσως όλο αυτό το σκηνικό να μην βοηθήσει με άμεσο τρόπο, αλλά με έμμεσο. Πιθανώς αυτή συμμετοχικότητα και ελευθερία έκφρασης πρώτον να αλλάξει (πραγματικά) τα κριτήρια αξιολόγησης και ψήφισης των πολιτικών και δεύτερον να ωθήσει νέους και τους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, που δεν είναι στρατιοτάκια καμίας παράταξης να συμμετέχουν στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Ναι... σιγουρα, συμφωνω... εγω απλως θελω να σου πω, οτι ιστορικα, ποτε δεν εγινε καποια μεγαλη αλλαγη/επανασταση με ειρινικο τροπο. Και στην Αναγεννηση πεσανε κεφαλια, και στην εργατικη Πρωτομαγια, χυθηκε αιμα, και σε επαναστασεις, σε εμφυλιους, σε αγωνες για δικαιωματα γυναικων κοκ.
c7p έγραψε:Είμαι μικρός σε ηλικία, δεν έχουν δει πολλά τα μάτια μου, αλλά σίγουρα αυτή η κίνηση είναι ότι πιο δημοκρατικό έχω ζήσει.

Η δημοκρατια, εχει πεθανει... εδω και πολλα χρονια... σημερα ζεις μια χουντα, με ομορφο περυτιλιγμα και δεν το καταλαβαινεις... και αλλο δημοκρατια... αλλο οχλαγωγια... αυτο που βλεπεις στις πλατειες ειναι ενας οχλος...(αποψη μου παντα) αρκει να δωσεις το καταλληλο "ερεθισμα" και θα δεις ποσο "δημοκρατικα" θα γινουν τα πραγματα... ειδικα ο Ελληνας, φημιζετε για αυτην την ικανοτητα του. Μπες σε ενα πολιτικο forum/blog (πχ olympia.gr) και διαβασε τα σχολια για ενα θεμα... oποιο θες... θα δεις οτι ακομα και σε ενα ψηφιακο/εικονικο κοσμο οπως ειναι το Internet, "σφαζωνται" και βριζονται για απλα πραγματα. Η δημοκρατια στην Αρχαια Ελλαδα, εφαρμοστηκε γιατι εκτος απο την φωνη του λαου, υπηρχε και ο σεβασμος στην αποψη του αλλου και τον χαρακτηρα του. Σημερα ο οποιοσδηποτε αν εκφρασει μια αντιθετη αποψη απο αυτο που ισχυει γενικα, ειναι αντικαθεστωτικος, συνομοσιολογος, κουμμουνιστης κτλ.

Το οτι εισαι νεος, σημαινει οτι θα δεις πολλα... ακομα, οποτε μην βιαζεσε να κρινεις απο την πρωτη ματια. ;)