Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2011, 15:29
από c7p
xqtr έγραψε:
Ναι... σιγουρα, συμφωνω... εγω απλως θελω να σου πω, οτι ιστορικα, ποτε δεν εγινε καποια μεγαλη αλλαγη/επανασταση με ειρινικο τροπο. Και στην Αναγεννηση πεσανε κεφαλια, και στην εργατικη Πρωτομαγια, χυθηκε αιμα, και σε επαναστασεις, σε εμφυλιους, σε αγωνες για δικαιωματα γυναικων κοκ.

Όπως είπα και πιο πάνω το σημαντικό τώρα είναι να αλλάξουμε αυτή τη χαζονοοτροπία του νεοέλληνηνα, με βια δεν νομίζω πως θα αλλάξει κάτι μέσα μας, κάτι επιδερμικά ίσως. Σε όλα τα παραδείγματα που αναφέρεις οι άνθρωποι πίστευαν σε αυτά που πρέσβευαν και είχαν αλλάξει νοοτροπία, σε αυτό το στάδιο δεν νομίζω πως έχουμε φτάσει ακόμα. Ωστόσο όταν ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας αλλάξει εσωτερικά/νοοτροπία τότε η μεγάλη αλλαγή μπορεί να έρθει ακόμα και με την εμπλοκή της βίας, που δεν την αποκλείω σε αυτό το δεύτερο στάδιο.

xqtr έγραψε:
Η δημοκρατια, εχει πεθανει... εδω και πολλα χρονια... σημερα ζεις μια χουντα, με ομορφο περυτιλιγμα και δεν το καταλαβαινεις... και αλλο δημοκρατια... αλλο οχλαγωγια... αυτο που βλεπεις στις πλατειες ειναι ενας οχλος...(αποψη μου παντα) αρκει να δωσεις το καταλληλο "ερεθισμα" και θα δεις ποσο "δημοκρατικα" θα γινουν τα πραγματα... ειδικα ο Ελληνας, φημιζετε για αυτην την ικανοτητα του. Μπες σε ενα πολιτικο forum/blog (πχ olympia.gr) και διαβασε τα σχολια για ενα θεμα... oποιο θες... θα δεις οτι ακομα και σε ενα ψηφιακο/εικονικο κοσμο οπως ειναι το Internet, "σφαζωνται" και βριζονται για απλα πραγματα. Η δημοκρατια στην Αρχαια Ελλαδα, εφαρμοστηκε γιατι εκτος απο την φωνη του λαου, υπηρχε και ο σεβασμος στην αποψη του αλλου και τον χαρακτηρα του. Σημερα ο οποιοσδηποτε αν εκφρασει μια αντιθετη αποψη απο αυτο που ισχυει γενικα, ειναι αντικαθεστωτικος, συνομοσιολογος, κουμμουνιστης κτλ.

Συμφωνώ και επαυξάνω, το όλο εγχείρημα της "αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας" δεν είναι δημοκρατία και επίσης το ότι έχουμε καταντήσει πολιτικά ανίκανοι, χωρίς σεβασμό (και προς τον διπλανό και προς τον εαυτό μας) είναι φανερό και απο τα παραδείγματα που αναφέρεις (και πάλι καταλήγουμε στο ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας).