Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2011, 22:39
από kzlazy
Με δύο λόγια :

Εν μέσω κρίσης και δυσκολίας, πολλοί φωνάζουν/διαμαρτύρονται/αντιδρούν/ τα σπάνε. Είναι συνήθης η στάση δεν πληρώνω/ δεν απογράφομαι/ δεν συνεργάζομαι, γενικώς δεν κάνω τίποτα από όσα μου ζητάνε να κάνω, λογικά ή παράλογα. Είναι συνήθεις και οι κατηγορίες «φταίνε οι πολιτικοί/ οι Ευρωπαίοι/ η Τουρκοκρατία/ το Κράτος/ ο Χατζηπετρής/ όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα».

Χωρίς να υποστηρίζω ότι τα παραπάνω είναι άστοχα ή ότι «τα φταίμε και τα παθαίνουμε», αναρωτιέμαι καμιά φορά και θέλω τη γνώμη σας σε αυτό :

έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας ; Αν ναι έχουμε βρει ότι φταίμε σε κάτι σοβαρά, σε σχέση με την παρούσα συγκυρία ;
Εχω κουραστεί να ακούω ανθρώπους να κατηγορούν όλους τους άλλους για τα πάντα. Αποφεύγουν για λόγους συντομίας να κάνουν την πλήρη ανάλυση, τους κόβουν στο μοντάζ ή όντως πιστεύουν ότι δεν φταίνε οι ίδιοι σε τίποτα απολύτως ;

Ρωτάω γιατί προσωπικά θεωρώ ότι δικαιούμαι να κράξω, μόνο όταν έχω κάνει το δικό μου μέρος με τον πρέποντα τρόπο και κάποιος άλλος (ιδιώτης ή Κράτος) δεν κάνει το ίδιο. Αλλιώς είναι πολύ εύκολο... Εσείς τι λέτε;