Δημοσιεύτηκε: 31 Μάιος 2011, 17:28
monkgr έγραψε:Ὑπάρχουν δύο ἀντιφατικὲς μεταξύ τους προσεγγίσεις, ποὺ ὅμως τὶς βρίσκω καὶ τὶς δύο σωστές, μὲ τὸν τρόπο τους:
Ἡ μία εἶναι ἡ γενικὴ καὶ πάγια οὐμανιστικὴ καὶ οἰκολογική (ἴσως καὶ ἀριστερή;) θέση ὅτι ὅλοι εἴμαστε ὑπεύθυνοι γιὰ ὅλα. Θέση ποὺ «πατάει» πάνω στὴν ἀλληλεγγύη, τὴν κοινωνικότητα, τὴ συντροφικότητα. Θέση τελικὰ ποὺ δίνει βάση στὸ γνωστὸ σύνθημα τῶν οἰκολόγων «Think globally - act locally».
Ἡ ἄλλη εἶναι ἡ προσέγγιση τῶν (δικαιολογημένα) «ἀγανακτισμένων» ποὺ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βγῆκαν σὲ δρόμους καὶ πλατεῖες διεκδικῶντας τὸ αὐτονόητο: νὰ πληρώσουν γιὰ τὴν κρίση αὐτοὶ ποὺ τὴ δημιούργησαν ἤ, ἔστω, αὐτοὶ ποὺ τὴ γιγάντωσαν.
Δυστυχως... ολοι εχουμε δικιο... ο καθενας με τον τροπο του... το θεμα ειναι, τι κανουμε τωρα;... ακομα και αν εχω δικιο, αυριο δεν θα εχω δουλεια, ουτε θα επιστραφουν χαμενες περιουσιες, ουτε οι πεινασμενοι που ψαχνουν τα σκουπιδια, θα βρουν φαγητο... αρρωστοι ανθρωποι που δεν εχουν ασφαλεια λογω χρεων, θα επιδεινωνετε η κατασταση τους και ανθρωποι γεματοι περηφανια θα ντρεπονται να ζητησουν μια μεριδα φαγητο απο το συσσιτιο και θα πεθαινουν απο ασυτια...
Πιστευετε οτι με διαδηλωσεις και συγκεντρωσεις τυπου "αγανακτισμενων" θα λυθουν τα προβληματα... ή θα γινουμε Λιβυη; Καλη η συγκεντρωση των "Αγανακτισμενων"... αλλα δυστυχως πχ. οσο και να καθομαι εξω απο το ψυγειο μου, δεν προκειτε να μου πεταξει φαγητο. Ουτε οι πολιτικοι, οσο και να μαζευομαστε σε πλατειες και να φωναζουμε, να χτυπαμε κατσαρολες κτλ, δεν προκειτε να πεταξουν ψιχουλα... απεναντιας, φερνουν νεους φορους. Που σημαινει οτι ακολουθουν τυφλα, τα σχεδια τους, χωρις να λογαριαζουν τις ζωες μας. Ουτε προκειτε να βγει κανας "μεσιας" μεσα απο το διερφθαμενο πολιτικο και κοινωνικο συνολο και να μας σωσει.
Αρα.. τι; Κανουμε ντου και οποιον παρει ο χαρος; Αυτο δεν θα φερει χειροτερα δυνα στην χωρα; Δειτε πως καταντησαν την Β.Αφρικη... εδω μεχρι και το ΝΑΤΟ, εχει δικαιωμα (λεει) να παρεμβαινει σε πολιτικες αναταραχες... οπως στην Λιβυη. Και εκει οι ανθρωποι ηταν αγανακτισμενοι και τελικα, εχουν μπλεχτει σε μια "ελαφρια" μορφη εμφυλιου πολεμου.
Δεν ειμαστε αγανακτισμενοι... απελπισμενοι ειμαστε... γιαυτο και εδω και ενα χρονο, κανουμε συνεχεια φαυλους κυκλους γυρω απο συζητησεις για το μνημονιο, την κριση, την πτωχευση κτλ.
Λυσεις κανεις????