Δημοσιεύτηκε: 31 Μάιος 2011, 23:15
από kzlazy
xqtr έγραψε: ...
Δυστυχως... ολοι εχουμε δικιο... ο καθενας με τον τροπο του... το θεμα ειναι, τι κανουμε τωρα;... ακομα και αν εχω δικιο, αυριο δεν θα εχω δουλεια, ουτε θα επιστραφουν χαμενες περιουσιες, ουτε οι πεινασμενοι που ψαχνουν τα σκουπιδια, θα βρουν φαγητο...

Ακριβώς, αυτό είναι το θέμα : τι κάνουμε τώρα;
Υπάρχουν σκέψεις, λύσεις και κατευθύνσεις, αλλά τίποτα δεν είναι άμεσο και χειροπιαστό. Κακά τα ψέμματα, όταν από λάθη δεκαετιών έχει κανείς «χτίσει» μια ανωμαλία, όταν η ανωμαλία φτάσει να μεγαλώσει τόσο που να ρίχνει το σύστημα, τίποτα δεν υπάρχει που να λύνει το πρόβλημα εδώ και τώρα.
Ανεξάρτητα από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και από το τι λύσεις θα δώσει η ζωή και ο κόσμος, όσοι δεν είμαστε ηλικιωμένοι (και άρα έχουμε να δούμε ακόμα πράγματα) πρέπει να πάρουμε πολλά μαθήματα από αυτό το χάλι, και κυρίως ότι :
-δεν μπορεί το κοπροσκύλιασμα να είναι όνειρο ζωής.
-δεν μπορεί η ανευθυνότητα στην ατομική διαχείριση να είναι τρόπος ζωής.
-δεν μπορεί κανείς να ανέχεται να του παίρνουν ή να του δίνουν χωρίς ένα τουλάχιστον καλό και πειστικό λόγο κι ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα.
-δεν μπορεί η δημόσια ζωή και το δημόσιο χρήμα να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.
-πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το νόημα λέξεων όπως εξουσία, δικαίωμα, ανάγκη, δημοκρατία διότι ξεκίνησαν καλά αλλά κακοφόρμισαν στο δρόμο (προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοώ ότι η δημοκρατία πρέπει να είναι πάντα δημοκρατία και να μην την έχουμε στο νου μας απλά ως παραλυσία, «ο καθένας κάνει της αυτής του το χαβά χωρίς να τον νοιάζει τίποτα», η ανάγκη από «τα προς το ζην» έγινε μετοχές, κότερα και καγιέν, κλπκλπ)
-για να πάμε καλά σε γενικό επίπεδο, πρέπει ο καθένας μας, από τον πρώτο ως τον ταπεινό τελευταίο να κάνουμε όσο καλύτερα, αυτό που πρέπει να κάνουμε.
-συμπληρώστε ότι μου διέφυγε.

Σίγουρα δεν απαντούν το ερώτημά σου αλλά μπορεί να απαντήσουν μελλοντικά αντίστοιχα, αν δηλαδή φτάσουμε στο μέλλον με δυνατότητα επιλογών...

@monkgr
Ακριβώς, για αυτήν την ευθύνη και την αυτοκριτική μιλάω κι εγώ, όπως τη ζωγραφίζεις. Μάλλον παραμαλακώσαμε με τον εαυτό μας και παρααφαιρεθήκαμε στο να ελέγξουμε που πάνε οι ακριβοί μας φόροι. Ίσως να είχαμε προλάβει πράγματα ή να είχαμε αποφύγει ΑΥΤΑ τα σημερινά μεγέθη.