Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2011, 00:42
από kzlazy
mangelasakis έγραψε: ...
Φίλε μου όταν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός(Σημιτης) και δηλώνει δημόσια ότι ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου θα διαπλασιαστεί σε 2 μήνες και σε 2 μήνες αντί να διαπλασιαστεί έχει πέσει 3000 μονάδες τότε φταίει ο κοσμάκις που εμπιστεύτικε τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας???? ...

Έτσι όπως το θέτεις καρα-φταίει. Θέλεις να μιλήσουμε για (πρωθ)υπουργικές δηλώσεις : «λεφτά υπάρχουν», «ακουμπάμε τη 17 Νοέμβρη» (κάπου στα early 90's), και άμα σκαλίσω τη μνήμη μου θα βρω έναν πακτωλό, από σοβαρές δηλώσεις (πρωθ)υπουργών που δεν θα τις πίστευαν και οι ίδιοι(«ο 13ος και 14ος μισθός είναι η κόκκινη γραμμή πίσω από την οποία δεν πάει η κυβέρνηση» αυτή η ατάκα επιβίωσε 2-3 βδομάδες, «δεν είχαν γίνει επαφές με το ΔΝΤ πριν τις εκλογές» κλπ. Σταματάω γιατί δεν θέλω να πάρει πολιτική χροιά το θέμα).

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι κατάντια (και πρέπει να ερευνηθεί η ευθύνη), θεσμικά όργανα που πρέπει να έχουν σκοπό να σε προστατεύουν, αντί γι'αυτό να σε πετάνε τροφή στους κερδοσκόπους, Έλληνες ή ξένους. Δεν πιστεύω όμως ότι ο κόσμος ταυτίζεται τόσο πολύ με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς, που να τους πιστεύει χωρίς δεύτερη σκέψη, εκτός αν το θέλει πολύ...

Αλλά για να το κάνω πιο ακραίο το παράδειγμα για να δεις τη λογική : αν ο Σημίτης έλεγε «πουλήστε τα σπίτια σας και όλη σας την περιουσία, και πάρτε μετοχές» ή «πουλήστε τα όλα και ποντάρετε στο 24 κόκκινο γιατί θα κάτσει εκεί η μπίλια και θα γίνετε Αμπράμοβιτς όλοι» εσύ θα το πούλαγες το σπιτάκι σου και θα πόνταρες; Αυτός θα ήταν αισχρός, αλλά εσύ θα το έκανες; Γενικά, αφήνεις την τύχη σου σε οποιονδήποτε άλλο για τα ατομικά σου θέματα;