Δημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2011, 16:06
xqtr έγραψε:...
Oσο για το πως φτασαμε ως εδω, σκεψου το εξεις. Εγω οδηγαω... με εσενα συνεπιβατη. Λογω της δικιας μου ανευθυνοτητας, τρακαραμε και χτυπαμε και οι δυο... εσυ γιατι εφτεγες? Επειδη μπηκες στο αμαξι? και επειδη με αφησες να οδηγω? Ισως... μονο που το αυτοκινητο ηταν δικο μου... και με αφησες να οδηγω γιατι δεν ειχες αλλη επιλογη...
Εχμ, όχι και τόσο καλό παράδειγμα : για άτομα που ξέρεις ότι οδηγούν με τρόπο που δεν σου αρέσει καθόλου, απλά δεν μπαίνεις. Για άτομα που δεν ξέρεις καλά (γενικώς) και άρα δεν ξέρεις πως οδηγούν είσαι πάντα πολύ επιφυλακτικός στο να μπεις στο αυτοκίνητο για πολλούς λόγους (ρώτα τις γυναίκες). Τράκος μπορεί να συμβεί και στον καλύτερο οδηγό, φυσικά, και σε σένα και σε μένα, όμως το πως αντιμετωπίζεις αυτήν την πιθανότητα είναι που κάνει τη διαφορά.
Σε νοιάζει ή λες «αυτοκίνητο να μπω και ας είναι και η τελευταία φορά, γιατί δεν αντέχω το λεωφορείο για λόγους αρχής». Τότε μάλλον πας γυρεύοντας, αλλά αν σου κάτσει η αναποδιά είναι λίγο βολικό κι εύκολο για σένα να πεις «μόνο ο άλλος έφταιγε». Πρέπει να σκεφτείς αν σε ανάγκασε με το ζόρι να ανέβεις, αν τον κερνούσες συνέχεια σφηνάκια στο μπαράκι, αν του ζητούσες να βιαστεί και να τρέχει, αν τον προέτρεψες να μην τρέχει και σε έγραφε, αν ζήτησες να κατέβεις κλπκλπ, γιατί μπορεί να μην οδηγούσες αλλά από την άλλη μπορεί και να ήταν δυνατόν εσύ να αποφύγεις το ατύχημα.
Καταλαβαίνω ότι απλά το έφερες ως παράδειγμα και το παρα-διάλυσα το ζήτημα. Απλά, και τα πιο απλά πράγματα, έχουν την πολυπλοκότητά τους καμία φορά.