Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2011, 17:08
logari81 έγραψε:
Η περίπτωση με τις δυσκολίες στην έξοδο απο τον € είναι κλασσική περίπτωση vendor lock-in. Αν παραμείνεις χάνεις, κι αν φύγεις χάνεις ακόμα περισσότερο. Είναι σαν τους νέους χρήστες που δεν μπορούν να ξεφύγουν από MS Office και κατηγορούν το Open Office για αυτο. Ξεχνούνε ότι αυτός που τους κλειδώνει είναι η MS.
Ναι , μόνο που στην περίπτωση αυτή είναι πολύ σοβαρότερο το θέμα , καθώς επηρρεάζει τους πάντες , είτε χρησιμοποιούσαν MS Office (πχ λαμόγια και τεμπέληδες) , είτε χρησιμοποιούσαν Open Office (τίμιοι και εργατικοί πολίτες) είτε καθόλου office suite (παιδιά και συνταξιούχοι) .
Και αν κοιτάξεις τα παρακάτω λινκ , θα δεις ότι δεν χρειαστήκαμε την Microsoft (EE) για να μας κλειδώσει , μια χαρά τα καταφέραμε και μόνοι μας.
http://1ena.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html
http://1ena.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
Τέλος πάντων , τα χρέη εγώ από μικρός έμαθα ότι είναι θέμα τιμής να πληρώνονται . Αν πήγες σε τοκογλύφο να χρεωθείς είναι δικό σου λάθος και αυτό που είναι θεμιτό να κάνεις είναι να διεκδικήσεις ευνοϊκότερους όρους δανεισμού και αποπληρωμής και όχι να κάνεις την κορόϊδα αφού φας και πιείς .
Αν και από αυτά που βλέπω εδώ μάλλον η Γερμανία δεν πολυκαίγεται να ξεχρεώσουμε καθώς κύριοι δανειστές του Ελληνικού κράτους είναι οι Έλληνες πολίτες .
Εδώ είναι η κεντρική σελίδα του Οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους και καλό είναι πριν αφορίζουμε κάποιον ως νεοφιλελευθεριστή τεχνοκράτη , να ενημερωθούμε για το τί χρωστάμε και πού , από πότε δημιουργήθηκε αυτό το χρέος και γιατί .
Καλό θα ήταν επίσης για όσους τουλάχιστον μένουν στην Αθήνα να κάνουν μια βόλτα από περιοχές όπως Διόνυσος , Εκάλη , Νέα Ερυθραία , Κεφαλάρι , Φιλοθέη , Γλυφάδα , Βούλα , Παλαιό Φάληρο για να δουν οτι δεν έζησαν και τόσοι πολλοί Έλληνες φτωχικά όλα αυτά τα χρόνια .
Μάλλον εμείς οι υπόλοιποι ήμασταν οι ηλίθιοι που τους ανεχτήκαμε , αλλά επειδή ο ηλίθιος πάντα την πληρώνει ...
Όσο για την επιστροφή στην δραχμή , παρ'όλο που και εμένα μου λείπει αφάνταστα το κόκκινο κατοσταρικάκι και η εικόνα του Γέρου στο χιλιάρικο (μικρότερος θυμάμαι που μου έδινε η μάνα μου μια τρύπια εικοσάρα για να πάρω από το ψιλικατζίδικο το ''Μίκυ Μάους'' και την ''Ραδιοτηλεόραση'' για να δούμε τι θα δείξουν οι ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ τότε) για να δουλέψει χρειάζεται ακόμα ικανότερη κυβέρνηση από ότι για να δουλέψει το μνημόνιο κάτι που το κατατάσσω βάσει πιθανοτήτων ισοδύναμο με το να έρθουν να μας κυβερνήσουν εξωγήινοι
Προσθήκη:
@xqtr
Έχεις δίκιο , έτσι κατάντησαν οι αγρότες αλλά άν μας πουν bye bye οι επιδοτήσεις της ΕΕ , θα μας πουν bye bye και οι Πακιστανοί μετά και θα πρέπει να παράγουμε εμείς εκτός και αν νομίζουν κάποιοι ότι το 70% της πατάτας στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε να το εισάγουμε όπως τώρα από την Αίγυπτο .
Μωρέ έχει να πέσει γκασμάς και τσουγκράνα ...