Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2008, 12:22
pavlos έγραψε:rat έγραψε:
Το πρώτο βράδυ δε αποφάσισα να γράψω (αντιγράψω) το πρώτο πρόγραμμα (παιχνίδι) από το βιβλίο του σε basic κάπου 150-200 σειρές.
Κατέληξα ξημερώματα να προσπαθώ να τρέξω το πρόγραμμα και να μου βγάζει syntax error και να προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει.
Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ακόμη και ένα κόμμα ή μία τελεία έπαιζε ρόλο.
χα, χα! α ρε rat, κι εγώ τα ίδια προβλήματα είχα. Μερικές φορές το pixel είχε κάτι listings 10 σελίδες ... άντε ψάχνε μία μία τις γραμμές ...
Και που να κάνατε κανένα listing στη Basic του Commodore 64... Είχε κάτι περίεργα σύμβολα τα οποία για να εμφανιστούν έπρεπε να πατήσεις κάποιο συνδυασμό πλήκτρων. Και να μην γνωρίζω ποιος είναι ο συνδυασμός πλήκτρων και να δοκιμάζω όλους τους συνδυασμούς του πληκτρολογίου μέχρι να μου εμφανίσει τον επιθυμητό. Πολλαπλασιάστε αυτή τη ενέργεια επί πχ 100 (περίπου για ένα listing του pixel)... Ο απόλυτος μαζοχισμός!!!
Πάντως το περιοδικό που ήταν εξειδικευμένο σε listings ήταν όχι τόσο το pixel, αλλά το pixel junior... Το οποίο ήταν σε μίνι μέγεθος και ήταν γεμάτο με listings από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Δυστυχώς στην επαρχία κατάφερα να βρω μόνο το πρώτο και το δεύτερο τεύχος. Έκτοτε η τύχη του αγνοούνταν... Ίσως και να μην εκδόθηκαν άλλα τεύχη. Γνωρίζει κανείς τίποτα για το pixel junior; Τι είχε απογίνει; Κυκλοφορούσε κανονικά ή είχαν εκδοθεί μόνο δύο τεύχη;
Όχι τίποτα άλλο, έτσι, απλώς να μου φύγει η απορία...