Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2008, 13:40
από Dimitris
Συγγνώμη που παρεμβαίνω έτσι αδιάκριτα αλλά γιατί σταματήσατε όλοι εσείς με τον προγραμματισμό; Η γλώσσα δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο (βλ. http://www.pbm.com/~lindahl/real.programmers.html) Ο προγραμματισμός είναι μια δημιουργική διαδικασία και μου φαίνεται αυτή όπως και πολλές άλλες δημιουργικές διεργασίες εχουν εκλήψει από τη σύγχρονη ζωή, λόγω της αυτοματοποιησης ή κι εγώ δε ξερω γιατί. Με το να είμαστε απλώς χρήστες ενός υπολογιστή δεν είμαστε παραγωγικοί. Σίγουρα είμαστε αν δημιουργούμε ταινίες, μουσική, ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά οχι με το να στέλνουμε email ή να σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Εγώ η μόνη γλώσσα προγραμματισμού που έμαθα σε ένα μάθημα της κακιάς ώρας στο πανεπιστήμιο ήταν η fortran. Και από τότε κουτσά στραβά τα βγάζω πέρα με c, με μερικά απλά python ή shell scripts, octave. Σημασία έχει πιστεύω ο τρόπος σκέψης και όχι η γλώσσα προγραμματισμού. Listings ή κώδικας υπάρχει στο linux διαθέσιμος (φυσικά) για παιχνίδια, προγράμματα, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους μας.