Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2008, 16:03
Dimitris έγραψε:Συγγνώμη που παρεμβαίνω έτσι αδιάκριτα αλλά γιατί σταματήσατε όλοι εσείς με τον προγραμματισμό; Η γλώσσα δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο (βλ. http://www.pbm.com/~lindahl/real.programmers.html) Ο προγραμματισμός είναι μια δημιουργική διαδικασία και μου φαίνεται αυτή όπως και πολλές άλλες δημιουργικές διεργασίες εχουν εκλήψει από τη σύγχρονη ζωή, λόγω της αυτοματοποιησης ή κι εγώ δε ξερω γιατί. Με το να είμαστε απλώς χρήστες ενός υπολογιστή δεν είμαστε παραγωγικοί. Σίγουρα είμαστε αν δημιουργούμε ταινίες, μουσική, ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά οχι με το να στέλνουμε email ή να σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Εγώ η μόνη γλώσσα προγραμματισμού που έμαθα σε ένα μάθημα της κακιάς ώρας στο πανεπιστήμιο ήταν η fortran. Και από τότε κουτσά στραβά τα βγάζω πέρα με c, με μερικά απλά python ή shell scripts, octave. Σημασία έχει πιστεύω ο τρόπος σκέψης και όχι η γλώσσα προγραμματισμού. Listings ή κώδικας υπάρχει στο linux διαθέσιμος (φυσικά) για παιχνίδια, προγράμματα, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους μας.
Έχεις δίκιο, αλλά τα χρόνια περνάνε και οι υποχρεώσεις δεν σ' αφήνουν πολλές φορές να ασχοληθείς όσο θα ήθελες. Μιλάω για μένα προσωπικά δηλ. που δεν ασχολήθηκα περισσότερο. 'Ντάξει ... ότι μπορούμε κάνουμε ...