Δημοσιεύτηκε: 10 Ιούλ 2011, 17:32
από kzlazy
Star_Light έγραψε:...ΑΝ ερθεις εσυ και με πεις βλακα θα κατσω στιγμιαια να σκεφτω αν οντως εκανα καμια βλακεια...

Off topic:
Εχω την αίσθηση ότι θα κάτσεις στιγμιαία να σκεφτείς αν έκανες καμιά βλακεία, όταν (και μόνο τότε) κάποιος σου πει ότι έκανες μια βλακεία.
Αν έρθει κάποιος και σε πει βλάκα, μάλλον θα προσβληθείς και θα τα βάλεις μαζί του, ακόμα και αν το σχόλιο του είχε ως αφορμή μια βλακεία που έκανες.
Διότι θα πεις (και θα έχεις δίκιο) πως ακόμα και ο πιο έξυπνος άνθρωπος μπορεί να κάνει και καμία βλακεία που και που, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γενικό του IQ ούτε και αιτιολογεί πειστικά μια τέτοια γενίκευση (ότι δηλαδή είσαι γενικώς βλάκας). Και διότι υπάρχει αυτό που λέει κανείς, και υπάρχει και ο τρόπος που το λέει. Σημαντικό το ένα, κρίσιμο και το άλλο... Εγώ αυτό θα έκανα τουλάχιστον και δεν νομίζω ότι είναι καμιά ιδιαίτερη εξυπνάδα ή πρωτοτυπία δική μου. Συγγνώμη για την άσκοπη -για το θέμα- παρέμβαση, αλλά βγήκε αυθόρμητα (βλ έχω κάνει αυτήν την κουβέντα αρκετές φορές στο παρελθόν, ευτυχώς όχι πρόσφατα...).