Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλ 2011, 03:01
dim459 έγραψε:Η εποχή της αθωότητας όμως πέρασε γρήγορα και σύντομα μπήκε στη σχέση μας η ανάγκη χρήσης antivirus, firewall, antispyware και διάφορων άλλων anti_xxx.
Επιπλέον κάθε format (διότι windows χωρίς τακτικό format σήμαινε ένα σύστημα που μετά από λίγο καιρό σερνόταν) συνοδευόταν από την ανάγκη να περνάω για ώρες drivers, να εγκαθιστώ ξανά εφαρμογές και φυσικά διαρκή αναζήτηση νέων cracks, μιας και το ευγενές σπορ της χρήσης σπασμένων εφαρμογών δεν το είχα αποφύγει.
Στην πορεία το όλο σκηνικό με είχε κουράσει αφάνταστα και έπιανα τον εαυτό μου να δυσανασχετεί στην ιδέα ότι έπρεπε να συντηρώ και να υπηρετώ τον υπολογιστή μου, αντί απλώς να τον χρησιμοποιώ.
Καλύτερα δε γινόταν να τα γράψεις!
Ώπα, εδώ είμαστε Μαθιέ λέω! Κατέβασα αμέσως την 8.04 & έκαψα cd. Τρέχοντας το live είδα ότι είχα γραφικά, ήχο, wifi κλπ κλπ out of the box! Ακολουθώντας τον οδηγό εγκατέστησα πανεύκολα & γρήγορα την 8.04. Μετά είδα ότι δεν υποστηριζόταν η webcam του laptop. Σκασίλα μου για την webcam! Λες & θα τη δουλέψω καθόλου είπα τότε & όντως δεν τη χρησιμοποίησα & ούτε τώρα τη χρησιμοποιώ. Το cheese τότε δεν είχε εικόνα. Σήμερα είναι το μοναδικό πρόγραμμα στο οποίο έχει εικόνα η webcam αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου για την cam.
Αφού έγινα μέλος της κοινότητας έμαθα για το ΕΛ/ΛΑΚ & ξύπνησα από τον λήθαργο που ήμουν, σαν τον Κιάνου Ρήβς στο matrix! Έμαθα τι παίζεται με τον κλειστό κώδικα, τον ανοιχτό & τις 4 βασικές ελευθερίες του. Τα προβλήματα που αντιμετώπισα στην αρχή ήταν ελάχιστα & λύθηκαν εύκολα με τους οδηγούς της κοινότητας & λίγο ψάξιμο στο internet. Αφού πέρασε 1 μήνας περίπου από την εγκατάσταση της 8.04 πήρα τη θρυλική απόφαση να διαγράψω τελείως τα vi$ta από το laptop (μέχρι & το recovery partition), αφού δεν τα είχα ανοίξει ούτε μία φορά απο την εγκατάσταση του ubuntu το οποίο με κάλυπτε πλήρως γι' αυτά που ήθελα να κάνω με το laptop.