Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούλ 2011, 08:31
από ALdaperan
@M.Jackson άνοιξες μεγάλο θέμα και ενδιαφέρον και εγω έχω τους προβληματισμους σου πολλές φορές , όπως και οι περισσότεροι εδω μέσα υποθέτω

Ενταξει μιλάμε για την απόλυτη κυριαρχία πλέον της Google στο διαδίκτυο . Ξεκίνησε απο μια μηχανή αναζήτησης και επεκτάθηκε σε ένα σωρρο τομεις (blogs,social netwrks,mail,picassa κλπ κλπ) . Το πλεονέκτημα της Google ειναι οτι μπορεις να έχεις ενα λογαριασμό και να κάνεις τα πάντα απο αυτόν και μόνο (Να εχεις το blog σου , το προφιλ σου στο g+,το mail σου,picassa και ενα σωρρο αλλα)

Πέρα απο όλες αυτες τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Google κάπου είχα διαβάσει οτι πλέον η εταιρία εχει επεκταθεί και πέραν του διαδικτύου με άλλες δραστηριοτητες ( συγκεκριμενα ειχα δει κατι για πετρελαια) και δε μου φαίνεται καθόλου περιεργο ενας τέτοιος κολοσσός να μην έχει και "hobies" πέραν του διαδικτύου ;)

Αυτη τη στιγμή νομίζω καμια εταιρια δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί , Αυτο ειναι όντως κακό .. Απο την άλλη οι υπηρεσίες της Google ειναι αρκετα καλές και ποιοτικές και με την αξία της εφτασε εκει που έφτασε .. Όμως και εμενα δε μου αρέσει να βλέπω κολοσσους εταιρίες , προτιμώ μικρότερες και μεγαλύτερο συναγωνισμό !!

Η μόνη εταιρία εξίσου δυνατή όσο η Google ειναι η microsoft αλλα δραστηριοποιείται σε ενα διαφορετικό τελειως τομέα απο αυτο του διαδικτύου !! Ισως η microsoft ειναι πιο ισχυρή απο τη Google αφου εμπορεύεται λογισμικό και όχι υπηρεσίες διαδικτύου .. Στο διαδίκτυο ειναι ίσως πιο ευκολο να γινει η ανατροπη

fkol k4 έγραψε:
Και που τα ξέρουν τί νομίζεις ότι μπορούν να τα κάνουν ;
Πέρα από την στοχευμένη διαφήμιση ποιά εξουσία μπορεί να ασκήσει η google με τα στοιχεία που διαθέτει ;
Ας το κάνω λίγο πιό εύκολο .
Υποθέτουμε ότι η google ξέρει :
- Το όνομά μου.
- Την διεύθυνση κατοικίας μου.
- Το επάγγελμά μου.
- Την οικονομική μου κατάσταση μέσες-άκρες .
- Τις αναζητήσεις μου στο Internet.
Υποθέτουμε επίσης ότι έχει ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο των e-mail μου , από τα οποία δεν προκύπτει πράξη κακουργηματικού περιεχομένου .

Ερώτηση :
- Τί θα μου κάνει με αυτά ; (ειλικρινά ρωτάω , θέλω να καταλήξω κάπου).

Εσυ ο μέσος χρήστης .. τι να σε κάνουν εσενα ; Δεν τους ενδιαφέρεις . Για σκέψου ομως πόσοι και ποιοι άλλοι θα μπορουσαν να εχουν λογαριασμο στη Google ; Ισως και κυβερνήσεις ολόκληρες , εταιρίες ανα τον κόσμο κλπ κλπ . Εκει ίσως να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον αν θελήσουν να κάνουν κακό .. όντας και κλειστά πρότυπα οι υπηρεσίες της κανείς δε ξέρει τι μπορεί να κρύβεται :wtf:

Για να γελάσουμε και λίγο :D