Δημοσιεύτηκε: 01 Αύγ 2011, 04:35
από 123
fkol k4 έγραψε:Για τα δικοτυλήδονα ποός νοιάζεται να τα γράψει λάθος ;

Στην επιστημονική κοινότητα όμως , υπάρχουν θέματα για τα οποία υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις .
Και σαν να μην φτάνει αυτό , κάθε ομάδα που υποστηρίζει μια άποψη , κατηγορεί την άλλη ότι υποκινείται από συμφέροντα . Άντε βγάλε άκρη .
Αγαπημένο πεδίο επιστημονικής διαμάχης δε , είναι κάθε είδους οικολογική έρευνα και έρευνα για τρόπους παραγωγής ενέργειας .

Άλλο ένα πεδίο επιστημονικών διαμαχών , είναι επίσης άρθρα αρχαιολογικού περιεχομένου . Λογικό , γιατί τα λεφτά των επιχορηγήσεων δεν είναι άπειρα και το θάψιμο με το γάντι πάει σύννεφο .

Βέβαια , αυτό δεν αφορά μόνο την wikipedia , αλλά το σύνολο των εγκυκλοπαιδειών του κόσμου .
Η wikipedia πάντως , έχει ήδη φροντίσει να καλύψει τα νώτα της τουλάχιστον με το παρακάτω :
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:General_disclaimer

Πράγμα που δεν έχει το περιθώριο να κάνει η Brittanica για παράδειγμα .
Αυτό υπονοώ, ωραία τα λες αλλά δεν λέω κάτι άλλο. Η μπριτάννικα μάλλον (λέω μάλλον γιατί δεν ξέρω,ούτε την έχω δουλέψει και πολύ περισσότερο σε τέτοια "λεπτά" ζητήματα) δεν θα γράψει κάτι που δεν είναι τεκμηριομένο και κοινώς αποδεκτό. Επίσης δεν νομίζω οτι αναφέρει τα προϊόντα κάθε εταιρίας.