Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2011, 12:04
από logari81
fkol k4 έγραψε:Βρε παιδιά , γιατί μου απαντάτε με κοινωνιολογικές θεωρητικές αναλύσεις σε ένα θέμα που είναι καθαρά μαθηματικό ; Και μάλιστα τόσο απλό μαθηματικά που δεν χρειάζεται καν γνώσεις παραπάνω από αυτές του Γυμνασίου ;
έγραψε:δυνατότητες του ανθρώπινου είδους για ανθρωπιά, ειλικρίνεια, αλληλοσεβασμό, σοβαρότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, εργατικότητα.

Πού τις είδες αυτές καλέ μου άνθρωπε ; Πότε η ανθρωπότητα επέδειξε τέτοιες αρετές και δεν το γράφουν τα ιστορικά βιβλία ;
Αυτά είναι αρετές που μπορεί να δείξει ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ προς έναν άλλο επίσης συγκεκριμένο άνθρωπο και αυτό μάλιστα υπό προϋποθέσεις .

Το λες αυτό σε αυτό εδώ το φόρουμ; Που τις είδα; Στο ΕΛΛΑΚ, στο DIY movement, στα hackerspaces, αν ψάξεις τις βρίσκεις και δεν είναι σε μεμονωμένα άτομα, τέτοιες κοινότητες οργανώνονται σιγά σιγά.

Είχα την ίδια άποψη με εσένα μερικά χρόνια πριν, δηλαδή ότι η ανθρωπότητα είχε έλλειμα από αρετές κι ότι μία καλύτερη κοινωνία θα ήταν ουτοπία. Γνωρίζοντας το ΕΛΛΑΚ άλλαξα γνώμη και πείστηκα ότι μία καλύτερη κοινωνία είναι δυνατή. Αρκεί να πάρει ο κόσμος τις τύχες και την ζωή του στα χέρια του. Να μην περιμένει σωτήρες.

Με λίγα λόγια, σε γενικές γραμμές όταν γενιέται ένας άνθρωπος έχει ορισμένες καλές κι ορισμένες κακές τάσεις μέσα του. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι η κοινωνία όπως είναι σήμερα πριμοδοτεί τις κακές τάσεις κι οτι ο νεοφιλελευθερισμός είναι το απόλυτο εργαλείο παραγωγής ηθικά αναλφάβητων μαζών. Μην μου λες ότι αυτά είναι φιλοσοφικές παρατηρήσεις, είναι πράγματα που τα ζούμε καθημερινά, όταν πάμε να πιάσουμε δουλεία, όταν κάνουμε συναλλαγές, όταν βλέπουμε άξιους ανθρώπους να περιθωριοποιούνται, οταν βλέπουμε τις νεότερες γενιές να καταδικάζονται σε μια υποκουλτούρα αναντίστοιχη των δυνατοτήτων τους.