Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2011, 18:19
prov83 έγραψε:Αφού θεωρείς ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι κρίση χρέους, μπόρεις να μου πεις πως και γιατί δημιουργείται το χρέος;
Βεβαίως , το χρέος δημιουργείται όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις , δηλάδή ξοδεύοντας πολύ περισσότερα από όσα εισπράττεις . Αυτό μπορεί να γίνεται :
- Είτε αν κάνεις κάποιες επενδύσεις σε τομείς στους οποίους δεν κατέχεις καλά το αντικείμενο . Υποτίθεται όμως πως τα κράτη έχουν στην διάθεσή τους γνώστες κάθε αντικειμένου , οπότε αυτό δεν πολυισχύει γι αυτά .
- Είτε αν προσλάβεις πολύ ή ακατάλληλο προσωπικό ή συνδυασμό και των 2 οπότε δεν παράγεις όσο θα έπρεπε σύμφωνα με το μέγεθός σου .
- Είτε αν προσλάβεις ακατάλληλο διευθυντικό προσωπικό το οποίο δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό σου .
- Είτε αν καταχραστείς τα κέρδη και βουλιάξεις την εταιρεία .
Καταλαβαίνω ότι αυτά φαίνονται γενικόλογα , αλλά πανω κάτω αυτά ισχύουν .
Να προσθέσω μόνο , ότι δεν θεωρώ εγώ ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι κρίση χρέους . Στην ουσία κανείς δεν νοιάζεται για το τι μπορεί εγώ να θεωρώ .
Οι ειδήσεις όλου του υπόλοιπου κόσμου μιλάνε για "Greek national debt crisis" που σημαίνει ακριβώς αυτό .
Οπότε , ή έχουν δίκιο , ή μας γ*****νε όλοι μαζί . Σαν αποτέλεσμα το ίδιο είναι . Πάντως και τα δικά μας κιτάπια κάτι τέτοιο λένε .
έγραψε:είναι πιο σοβαρή από την κρίση του "MEGA";
Δεν ξέρω , δεν έχω τηλεόραση , ενημερώνομαι κυρίως από το διαδίκτυο μέχρι και για τα αθλητικά .
έγραψε:Έχεις ένα έντονο ενοχλητικό διδασκαλικό ύφος στα γραπτά σου
Ναι , το ξέρω . Είναι ελλάτωμα του χαρακτήρα μου χρόνια τώρα . Αν προσέξεις στην πρώτη μου απάντηση στον logari το λέω από την αρχή . Δεν το κάνω επίτηδες .
Κατά τα άλλα είμαι καλό παιδί . Και δεν επιτίθεμαι ποτέ προσωπικά , αλλά κατ' απόψεων πάντα , αν και με σπαστικό τρόπο πολλές φορές .
Δεν έκανα ερώτηση , δίκιο έχεις όλο το thread ξεκίνησε όχι σαν ερώτηση , αλλά σαν απάντηση σε αυτό το thread . Αυτό που θέλησα ήταν να δώσω μια ρεαλιστική ματιά στην τωρινή κατάσταση μιας και το forum αποτελείται από πολλά άτομα που δεν ξέρουν τους όρους της ελεύθερης αγοράς κυρίως λόγω ηλικίας . Όταν λέω ρεαλιστική , εννοώ με προοπτικές ευρύτερης αποδοχής και όχι συμφωνίας μεταξύ μας . Το να συμφωνήσουμε μεταξύ μας είναι εύκολο . Το να πείσουμε και τους υπόλοιπους στον κόσμο πλέον είναι δύσκολο .
Δεν ξεκίνησε ως μια αναζήτηση λύσεων , αλλά δεν είναι αργά για κάτι τέτοιο . Έχω μια πρόταση και εγώ (όχι ειρωνική) , αλλά θα περιμένω και δικές σας .
Off topic:
Η μοτοσυκλέττα δεν είναι ποτε off-topic . Ας κανονίσουμε μια βόλτα για τους μηχανόβοιυς του φόρουμ . Είμαι μέσα όπου και να γίνει .
ΥΓ .Είδες τι καλύτερα συζητάμε χωρίς επιθέσεις και υποννοούμενα;