Δημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2011, 21:51
από Ilias95
Star_Light έγραψε:Μα εγω δεν ειπα να γινεις ντε και καλα προγραμματιστης :P τα ιδια πραγματα λεμε στο edit σου αλλα ισως με διαφορετικες διατυπωσεις.
Μπορει να πειραξει την registry. Αλλα σιγουρα στο λινουξ μαθαινεις περισσοτερα πραγματα. Στο μεταξυ δεν ειναι πανω - κατω ιδιες οι εννοιες του ανοικτου κωδικα με το ελευθερο λογισμικο? Ποια η βασικη τους διαφορα.

Π.Σ Οσο για την σταθεροτητα και την γρηγοραδα καλα τα λεμε εμεις... αλλα υπαρχουν και χρηστες που μπορει να σε ρωτησουν γιατι ειναι σταθερο το ενα και γιατι πιο γρηγορο. Και εκει ειναι που ειπα πως οποιος εχει χρονο και ασχολειται με το λινουξ μπορει να διαβασει λιγο για τον πυρηνα του και πως γινεται γενικα η διαχειριση του συστηματος ωστε να μπορει να απαντησει συγκεκριμενα... γενικα το λεω. ΜΠορει καποιος να ερθει και να σου πει... ξερεις εχω 3-4 συγκεκριμενα προγραμματα στα windows το συστημα μου δεν ειναι υπερ-φορτωμενο με υπηρεσιες και εργασιες ωστε να αργει και ειναι σταθερο... δεν μου εχει κανει ουτε μια επανεκκινηση! Εκει τι του λες πχ ? :P

Όχι δεν είναι το ίδιο ο ανοικτός κώδικας και το ελεύθερο λογισμικό. Ο ανοικτός κώδικας στοχεύει στην καλύτερη ποιότητα του κώδικα και ενώ το ελεύθερο λογισμικό στην ελευθερία του χρήστη. Μπορείς να δεις εδώ περισσότερα http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=60&t=18469 καθώς και στο site του GNU.

αλλα υπαρχουν και χρηστες που μπορει να σε ρωτησουν γιατι ειναι σταθερο το ενα και γιατι πιο γρηγορο.

Μα εσύ είπες ότι ο μόνος λόγος που βάζουν linux είναι για να αποφύγουν τους ιούς. Εγώ σου λέω ότι πολύ μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι η ταχύτητα και η σταθερότητα. Δεν το κατάλαβα το παραπάνω. Αν τον ενδιαφέρει θα ψάξει να μάθει πως και γιατί. Αλλά και να μην τον ενδιαφέρει δεν θα προτιμάει το σύστημα του να είναι σταθερό; Και όσων αφορά το τελευταίο αν είναι ικανοποιημένος με το Windows λειτουργικό του με γεια του με χαρά του. Δεν είναι με το ζόρι. :)