Δημοσιεύτηκε: 16 Νοέμ 2011, 03:48
pros έγραψε:...Πέρα από την ενημερωτική διάσταση που έχει το θέμα και καλύφθηκε, φοβάμαι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί καμία σοβαρή σκέψη για το ζήτημα του πως μπορεί να επηρεαστεί η βάση του ελεύθερου λογισμικού (http://www.fsf.org/blogs/community/pira ... e-software).
Μιας που από ότι κατάλαβα ο φίλος anestis.pp έχει αναλάβει το ρόλο του αντιπροσώπου στο φόρουμ μας κι έκανε τον κόπο να γραφτεί για να μας ενημερώσει, ίσως θα μπορούσε να μας εξηγήσει τη θέση του κόμματος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί εγώ αρνούμαι να κάνω εγγραφή ή να δώσω στοιχεία από λογαριασμούς που ίσως ήδη έχω (και ειδικά χωρίς να υπάρχει μια έστω και τυπική δήλωση πολιτικής απορρήτου - αυτό δεν αντιβαίνει από μόνο του τις αρχές του κόμματος;;;) απλά και μόνο για να ενημερωθώ.
Από την άλλη βέβαια, καλό θα ήταν να μη βλέπουμε με καχυποψία κάθε νέα προσπάθεια οπότε προσωπικά τουλάχιστον τους δίνω το άλλοθι του «pre-release» για τις όποιες αστοχίες μέχρι στιγμής και θα περιμένω να διορθωθεί αυτή η - θέλω να πιστεύω - αβλεψία για να δω τι άλλο έχουν να προτείνουν έστω κι από περιέργεια.
Κρίμα πάντως που αυτή η κίνηση γίνεται στη χώρα μας τη δεδομένη χρονική στιγμή, γνώρισα πρόσφατα μέλη του γερμανικού κόμματος που πραγματικά με έπεισαν ότι πιστεύουν σ' αυτά που λένε - εδώ όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για να βρουν απήχηση πέρα από το ευκαιριακό κέρδος που μπορεί να έχουν.
Με την ευκαιρία πάντως, ίσως θα ήταν καλό να ανοίξουμε ένα μεγαλύτερο θέμα για τις θέσεις της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ σε σχέση με την ελευθερία και την προστασία των δεδομένων μας γιατί κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό - αν όχι σημαντικότερο - από την ελευθερία του κώδικα που χρησιμοποιούμε για την επεξεργασία τους.