Δημοσιεύτηκε: 24 Νοέμ 2011, 18:07
από Star_Light
fkol k4 έγραψε:
Δεν λέμε ακριβώς το ίδιο. Να σου εξηγήσω τι εννοώ:
Όταν είσαι υπάλληλος, πληρώνεσαι πολύ λιγότερο από όσο θα έπαιρνες άν πουλούσες την δουλειά σου μόνος σου.
Για παράδειγμα, άν εσύ που είσαι προγραμματιστής κάνεις διόρθωση bug σε μία εφαρμογή, Αν παρέχοντας απευθείας στην εταιρεία που έχει αυτή την εφαρμογή τις υπηρεσίες σου πληρωθείς 3000 ευρώ, για την ίδια ακριβώς δουλειά ως υπάλληλος θα πληρωθείς 800κάτι.
Από την άλλη, αν δουλεύεις από μόνος σου, θα πρέπει να καλύπτεις μεν τα λειτουργικά έξοδα της δικής σου επιχείρησης (ΟΑΕΕ, λογιστήριο, ΦΠΑ) αλλά και πάλι τα καθαρά σου έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα από τα 800κάτι, θα φτάνουν τα 1800κάτι περίπου.

Θα έχεις όμως και την επιπρόσθετη ευθύνη να βρεις εταιρείες για συνεργασία, κάτι που όταν είσαι υπάλληλος το φροντίζουν άλλοι για σένα.

Αν λοιπόν έχεις εμπιστοσύνη στις γνώσεις σου, το καλύτερο για σένα θα ήταν να μην ψάχνεις δουλειά, αλλά να κάνεις μία δική σου δουλειά και να πουλάς το προϊόν σου απ' ευθείας όπως προτείνεται και σε διπλανό thread.

Ασφαλώς. Συμφωνώ απόλυτα!!!!! Ο τύπος που έχει την επιχείρηση εχει σαφως αλλα πραματα
στο κεφαλι του τα οποια εγώ δεν επέλεξα να έχω για αυτο και πηγα σε αλλουνου το μαγαζί να δουλέψω!!!
Εχω πει σε αλλο θρεντ πως εγω αν εκανα μαθηματα σε καποιον θα εκανα καλη δουλεια με 10 ευρω την ωρα ας πουμε.
Επειδη και τα 10 θα εμπαιναν στην τσεπη μου απευθειας και οπως ειπες και εσυ θα ημουν και δούλος και κύριος.

fkol k4 έγραψε: Η λογική «400 ευρω δινεις... 400 ευρω δουλεια θα παρεις!» είναι εντελώς λάθος. Σου εξήγησα ότι άν παίρνεις 400, θα πρέπει να αποδίδεις περίπου 1500. Εκτός αν αυτό εννούσες.

Να είσαι σίγουρος δε, ότι όλοι οι επιχειρηματίες θέλουν υπαλλήλους που να αξίζουν μεγάλη πληρωμή, κι ας τους πληρώνουν παραπάνω. Με μετριότητες δεν έκανε κανένας προκοπή.

Καλα εδω φυσικα ο λογος μου ειναι συμβολικος.... αυτος θα βγαζει 1500 απο μενα επειδη ετσι το εχουν φτιαξει εξαρχης.
Εχουν προνοησει πριν πας εσυ να δουλεψεις τι θα γινει δεν ειναι κοροιδα. Αλλα φυσικα εκεινο που ηθελα να σου πω
ειναι οτι θα δουλευω τα απολυτως αναγκαια αν ο μισθος ειναι χαμηλος , δεν θα σκοτωνομαι και στην δουλεια (λες και οι αλλοι σκοτωνονται εδω σου λενε δουλευω και ειναι ολη μερα στο φεησμπουκ χαχαχαχχα) . Με λιγα λογια θα επινοησω τροπους ωστε να φυλαω ενεργεια και να μην την σπαταλαω
σε εναν εργοδοτη που ειναι εξαρχης αμειλικτος. Αν νομιζει οτι δεν του κανω παιδια ας με διωξει... δεν χρειαζονται ουτε περηφανιες ουτε υπερβολες ουτε γαλαντομιες. Για δουλεια παμε οπως δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα δεν ειμαι ουτε και εγω!!!!!!!

fkol k4 έγραψε: Ακόμα κι έτσι όμως, να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα αποδίδει περισσότερο από όσο φαίνεται στην πληρωμή του, είτε γιατί θέλει να ζητήσει περισσότερα, είτε γιατί απλά δουλεύει πολύ από συνήθεια.

Ναι ειπα και πριν πως υπάρχουν και ατομα που με την συμπεριφορα τους χαλανε την πιάτσα. Συγγνωμη αλλα για μενα αυτο ειναι εκμεταλευση.
Σιγα μην δινει ο αλλος το μηνα 600 ευρω και θα του κανω και τεμενάδες κιολας!!!!!! Εδω υπάρχουν ατομα που κάνουν πρακτικές τσάμπα... εγω αυτο δεν θα το εκανα ποτε. Θα προτιμουσα να χασω κατι παρα να δουλευω με την προοπτικη μηπως και αν κερδισω. Πρεπει να αρχιζουμε να διαχωριζουμε στο μυαλο μας το τι συμβαινει πραγματικα στην κοινωνια και το τι θελει ο αλλος απο σενα απο το τι θα ηθελες εσυ να συμβαινει με την ρομαντικη σου σκεψη. Μην βάζετε τον εαυτο σας μετα στην ασχημη θέση "Προσφερα...εκανα αυτο εκανα εκεινο και ποιο ηταν το ευχαριστω???? απλα με εκμεταλευτηκανε"

αυτη ειναι η αποψη μου. Καλυτερα τραβα στην Μυτιληνη να μαζευεις πορτοκαλια :lol: :lol: