Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2011, 20:11
από Learner
Να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου πάνω στο θέμα, όχι διότι ξέρω από οικονομικά , ούτε από στήσιμο-δούλεμα επιχειρήσεων ξέρω. Είμαι ένας απλός εργαζόμενος .Δουλεύω συνολικά 18 χρόνια (σε 5 διαφορετικές επιχειρήσεις).Και νομίζω πως έχω μια μικρή εμπειρία στο πως (σε γενικό βαθμό) συμπεριφέρονται οι εργοδότες.
Έγραψε λοιπόν ο fkol k4:
fkol k4 έγραψε: το συμπέρασμα από τα όσα θέλει να σου πει ο @geosanto είναι ότι η τιμή του προϊόντος μίας εταιρείας πρέπει να είναι τέτοια που να καλύπτει όλα της τα έξοδα και να αφήνει και ένα ποσό κέρδους. .

και συμπληρώνω , πως όταν αυτό δεν συμβαίνει(όπως σήμερα με την κρίση) , τότε ο "εύκολος στόχος" για έναν εργοδότη είναι ο υπάλληλος. Δεν μπορεί να καλύψει την απώλεια κέρδους μην πληρώνοντας την εφορία ή τη ΔΕΗ ή τους προμηθευτές του.Ούτε έχει στήσει την επιχείρηση του για την ψυχή της μάνας του. Συμπληρώνει εύκολα και σε γρήγορο χρονικό διάστημα , την απώλεια κέρδους με την μείωση του μισθού του εργαζομένου ή με την ανασφάλιστη εργασία . Βέβαια το πόσο γρήγορα θα προβεί σε αυτή την ενέργεια ένας εργοδότης , εξαρτάται και από τον ίδιο.Δηλαδή αν πρώτα θα κοιτάξει άλλες διεξόδους (όπως π.χ προσπάθειες για μείωση ενοικίου ή δανειοδότηση ή πόσο από το κέρδος του είναι διατεθιμένος να χάσει) ή αν πρώτα απ'όλα ξεκινήσει "κουρεύοντας" τον υπάλληλο.
Όλα αυτά σε πολύ γενικές γραμμές βέβαια.
Και ναι εγώ θα δουλέψω με 500ευρώ 8 ώρες . Και θα δουλεύω κανονικά, δεν θα φυλάω την ενέργειά μου για να βρώ και δεύτερη και τρίτη δουλειά. Διότι στην τελική δεν ζώ για να δουλεύω , αλλά δουλεύω για να ζήσω.Κι επειδή μάλλον δεν θα μπορώ να ζήσω με 500 ευρώ , θα έχω τα μάτια και τα αυτιά μου ανοικτά (δεν θα εφυσηχάσω ποτέ) , για μια καλύτερη(μισθολογικά) εργασία.