Δημοσιεύτηκε: 21 Δεκ 2011, 21:31
από toumbo
fkol k4 έγραψε:Και όμως, υπάρχουν πράγματα που στο Linux είναι 100 φορές απλούστερα.
Ένα παράδειγμα:
Τα windows με τις ενημερώσεις αναβαθμίζουν τα αρχεία και εργαλεία των windows και μόνο.
Για να γίνει η ενημέρωση των εφαρμογών, θα πρέπει είτε να έχουν μία παράμετρο όπου θα ψάχνουν για ενημερώσεις κατά τη εκκίνηση (κάνοντας το λειτουργικό τελικά βαρίδι), είτε να τις ανοίγει μία-μία χειροκίνητα ο χρήστης και να ψάχνει αν υπάρχουν ενημερώσεις. Αυτό είναι εντελώς παράλογο και σαφώς πιο δύσκολο.
Το ότι το έχουν συνηθίσει πολλοί, δεν το κάνει σωστό. Και το κάπνισμα το έχουν συνηθίσει πολλοί.
Αντίθετα στο Linux, οι ενημερώσεις ασφαλείας περιλαμβάνουν όλες τις εγκαταστημένες εφαρμογές και ενίοτε δεν περιορίζονται στις ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά αναβαθμίζουν και την έκδοση της εφαρμογής, ειδικά μετά την προσθήκη κάποιου έξτρα αποθετήριου.

Υπάρχουν δε ρυθμίσεις που είναι πολύ δύσκολες στα windows, ενώ απλούστατες στο Linux. Ας προσπαθήσει κάποιος στα windows να κάνει το πληκτρολόγιο να εναλλάσσεται με Ctrl-r +Ctrl-l ή με Shift+Shift αντί του γνωστού Alt+shift και μετά βλέπουμε.

Off topic:
Εγω οταν ειμαι στα win τρεχω αυτο το αρχειο και αναβαθμιζω τα προγραμματα μου.