Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2011, 19:27
dim459 έγραψε:Η μικρή μου κόρη που τρέχει linux εδώ και 5 χρόνια από 5-6 χρονών
Να την χαίρεσαι την κόρη σου. Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που μεγαλώνουν χρησιμοποιώντας linux, πράγμα που πιστεύω ότι για την εποχή αυτή είναι πολύ σπάνιο.
dim459 έγραψε:Όσον αφορά στο τερματικό που ανέφερες παραπάνω είναι μάλλον παρεξηγημένο.
Πρώτον σπανίως είναι πλέον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να το χρησιμοποιήσεις μιας και τα περισσότερα πράγματα γίνονται από gui.
Δεύτερον αυτά που προϋποθέτουν αναγκαστικά χρήση τερματικού μάλλον καλώς παραμένουν έτσι, διότι αποτρέπουν σοβαρές ζημιές στο σύστημα από άγνοια και δε νομίζω ότι αφορούν το <<μη ανήσυχο>> χρήστη.
clepto έγραψε:πιστεύω δε είναι έτσι... ότι μπορείς να κάνεις από τερματικό κατά 95% μπορείς και με γραφικό περιβάλλον απλά με το τερματικό είναι πιο γρήγορα, πιο εύκολα, και αν αντιμετώπιζεις ένα πρόβλημα θα πάρεις και περισσότερες πληροφορίες...
Το τερματικό είναι απαραίτητο στο linux, ακόμα και ένας χρήστης χωρίς απαιτήσεις κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να το χρησιμοποιήσει, ενώ στα windows όχι και η μετάβαση αυτή είναι ένα θέμα. Δεν ξέρω γιατί παρερμηνεύθηκε η αναφορά μου στο τερματικό, δεν είπα ότι είναι κακό, ούτε ότι είναι ελάττωμα του λειτουργικού η χρήση του. Αντίθετα, πιστεύω ότι η χρήση του καλώς είναι απαραίτητη γιατί έρχεσαι σε μία πιό άμεση επαφή με το σύστημα. Άμα μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά στο τερματικό μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.