Δημοσιεύτηκε: 23 Δεκ 2011, 01:48
@lucinos: Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ μία σωστή διαχείρηση του συστήματος χωρίς την χρήση του τερματικού και επίμενω στην άποψή μου ότι το τερματικό είναι απαραίτητο. Όσο και αν έχουν εξελιχθεί τα gui και όσο και αν εξελιχθούν,τουλάχιστον για μένα τίποτα δεν θα αντικαταστήσει την χρήση του τερματικού.
Πολλοί χρήστες δεν ξέρουν καν την ύπαρξή του και ακόμα και πολύ πιό έμπειροι δεν το χρησιμοποιούν. Πόσο χρήσιμες μπορούν να γίνουν οι εντολές στα windows; φαντάζομαι όχι πολύ. Ειδικά σε σχέση με το linux.
Ίσως στη θεωρία να είναι προαιρετικό (και λέω "ίσως", γιατί δεν είμαι σίγουρος για αυτό), αλλά στην πράξη επιμένω πως είναι απαραίτητο γιατί πολλές φορές σε διευκολύνει.
Πόσες απαντήσεις/λύσεις σε απορίες/προβλήματα των χρήστων linux ξεκινάνε με την φράση: Άνοιξε το τερματικό...
lucinos έγραψε:Η αλήθεια: Το τερματικό είναι απαραίτητο στούς χρήστες τών windows, απλά δεν το ξέρουν. Όπως ο αγράμματος δεν ξέρει ότι τού είναι απαραίτητη η γραφή.
Πολλοί χρήστες δεν ξέρουν καν την ύπαρξή του και ακόμα και πολύ πιό έμπειροι δεν το χρησιμοποιούν. Πόσο χρήσιμες μπορούν να γίνουν οι εντολές στα windows; φαντάζομαι όχι πολύ. Ειδικά σε σχέση με το linux.
Ίσως στη θεωρία να είναι προαιρετικό (και λέω "ίσως", γιατί δεν είμαι σίγουρος για αυτό), αλλά στην πράξη επιμένω πως είναι απαραίτητο γιατί πολλές φορές σε διευκολύνει.
Πόσες απαντήσεις/λύσεις σε απορίες/προβλήματα των χρήστων linux ξεκινάνε με την φράση: Άνοιξε το τερματικό...