Δημοσιεύτηκε: 26 Δεκ 2011, 15:39
από Dimitrios.gr
eliasps έγραψε:
Σε αυτά που ανέφερες πουθενά. Θα δώσω ένα + σε 2-3 από αυτά για τα windows αλλά δεν θα σταθώ εκεί. Για να αλλάξει ο "μέσος χρήστης" λειτουργικό σύστημα πρέπει κάτι να μην τον ικανοποιεί. Όλα όσα ανέφερες ικανοποιούνται και με το παραπάνω απο τα windows.
Οπότε αφού όλα γίνονται το ίδιο καλά και με τα 2 λειτουργικά γιατί ένας χρήστης να κάνει την αλλαγή από windows σε linux; Γιατί να μπει στον κόπο να αλλάξει λειτουργικό αφού αυτό που είχε ήδη ο υπολογιστής του μέσα όταν τον αγόρασε, κάνει ότι χρειάζεται εξίσου καλά.
Κάποιος που θα κάνει τέτοια αλλαγή πρέπει να έχει το "μικρόβιο της περιέργιας", δηλαδή πρέπει να ψάχνεται, να δοκιμάζει. Κάτι τέτοιο πιστεύω το έχετε όλοι, αλλιώς δεν θα ήσασταν εδώ. Αυτός ο χρήστης που θα κάνει μία τέτοια αλλαγή, είτε δεν ξέρει το παραμικρό από linux είτε ξέρει πολλά, δεν είναι μέσος χρήστης και θα χρησιμοποιήσει το τερματικό.
Ο χρήστης που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για αυτά θα μείνει στα windows, δεν έχει κανένα λόγο να βάλει linux (εκτός από το κόστος, αλλά αυτό είναι ιστορία που θέλει συζήτηση), οπότε η ερώτηση: windows ή linux; αναγάγεται στην ερώτηση: windows ή linux για τον μέσο χρήστη;
Και απάντηση δεν υπάρχει γιατί ο μέσος χρήστης έχει ήδη windows στον υπολογιστή του και δεν έχει λόγο να αλλάξει.
lucinos έγραψε:Ελπίζω να μην καταλάβατε ότι θεωρώ το τερματικό «προαιρετικό», είμαι από τούς υπέρμαχους τού τερματικού, δείτε πχ: viewtopic.php?f=2&t=20592

Πολύ ωραίο άρθρο. Και όμως εδώ υποστηρίζεις το αντίθετο. Οπότε ή διαφωνείς μαζί μου χωρίς λόγο ή εγώ δεν έχω καταλάβει τι εννοείς. Όπως και να 'χει δίνω ένα τέλος στον ρόλο μου σε αυτό το άρθρο γιατί τίποτα παραγωγικό δεν θα βγει.

Καταρχήν εδώ υπάρχει ενα τεράστιο κόλλημα αν όλα τα κάνουν τα <windows> .... και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα τότε έτσι όπως το λες ποιο το νόημα ύπαρξης του linux !!!!!εδώ κανονικά πρέπει να ανατρέξουμε στο γιατι δημιουργήθηκε το linux .....
νομίζω προσωπικά ίσως για να Αντιπαραταχθεί στο μονοπώλιο , στην μοναρχία , και κυρίως στην ιδεολογία της Μ .....

αφου το 290% των χρηστών χρησιμοποιούν windows οχι γιατι το επέλεξαν άλλα Αυτο τους δίνουν είτε θέλουν είτε όχι , αν σκεφθούμε το πως ήρθαν τα windows στην Ελλαδα και πως μας έβαλαν να τα μάθουμε .....είδος πρώτης ανάγκης μας το έκαναν .....χααχαχα .... :thumbdown: