Δημοσιεύτηκε: 02 Ιαν 2012, 03:07
από Epirotes
Dimitrios.gr έγραψε:Αφού τα windows τελικά μας κάνουν τη δουλειά μας (ομολογο πολύ καλά )
!! τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του linux :?

Υπάρχει ο ίδιος λόγος που υπάρχει να υπάρχουν κι αμέτρητες μάρκες ενός οποιουδήποτε εμπορικού προϊντός, π.χ. σκόνη πλυντηρίων θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει μόνο μια και πάλι θα πλέναμε τα ρούχα το ίδιο καλά.
Dimitrios.gr έγραψε:Αλήθεια όμως γιατι η Ρωσοι το γύρισαν και χρησιμοποιούν LINUX αντι windows ????? :?: :problem: http://ostatic.com/blog/russian-governm ... ux-by-2015

Μήπως επειδή τους έχεις στριμώξει ο Μπιλάκος άγρια με τα πειρατικά; Μήπως επειδή είναι χάκερ/κράκερ κι ως εκ τούτου το Λίνουξ τους είναι απαραίτητο εργαλείο; Ουπς, την κυβέρνηση εννοούσες! Να 'ταν μόνο οι Ρώσοι θα έλεγα ότι φοβούνται την πίσω πόρτα που έχει η NSA των ΗΠΑ σε κάθε λειτουργικό του Μπιλάκου από τα 95 και μετά. Αλλά Γάλλοι, Γερμανοί κλπ.; Είναι απλά ζήτημα ασφάλειας και κόστους. Για τον ίδιο λόγο σέρβερ που σέβονται τον εαυτό τους και προπαντός τους πελάτες τους τρέχουν σε Λίνουξ.
Dimitrios.gr έγραψε:ΥΓ μήπως το linux είναι για τα χαμηλού εισοδήματος στρωματά και τα windws για τους πλούσιους ?? :? :problem: :lol:

Δεν έχει να κάνει μ' αυτό, πιστεύω. Άλλωστε η τιμή του ΟΕΜ CD/DVD εγκατάστασης έχει πέσει κάτω από τα 100 Ευρά (από 150 που είχα πάρει τα ΧΡ, τα 7 κάναν 70 ή 80 δεν θυμάμαι καλά). Έχει να κάνει πως θα μάθεις ότι εκτός από Windows υπάρχουν κι άλλα λειτουργικά. Όταν δεν έχεις ιδέα από υπολογιστές και πας σ' ένα μαγαζί είτε υπολογιστή με προεγκατεστημένα Windows θα σου πουλήσει ή αν το συναρμολογήσει θα σε χρεώσει μια άδεια ΟΕΜ, ώστε να κερδίσει κι από εκεί κάτι. Σ' όσους έχουν μάθει σε Windows, είναι απλά θέμα συνήθειας και απροθυμίας να μάθουν κάτι καινούριο (έτσι ήμουν κι εγώ, τσακωνόμουν με τον κολλητό μου πάνω από μήνα, γιατί η στάση μου ήταν "Είμαι μια χαρά ευχαριστημένος πελάτης του Μπιλάκου, γιατί να αλλάξω;" Χάρη στην υπομονή του κολλητού μου, πείσθηκα κι έβαλα ubuntu. 7.04 στην αρχή που δεν την δούλεψα καθόλου, γιατί απλά ήταν χάλια σε σύγκριση με ΧΡ, την 7.10 την δούλεψα λίγο κι από την 8.04 και μετά άρχισα να ασχολούμαι συστηματικά και να περνάω τον περισσότερο χρόνο στο ubuntu.)
@ pros: Συμφωνώ κι εγώ ότι δεν έχει πολύ νόημα αυτή η συζήτηση, αλλά για τον εξής λόγο ότι συγκρίνουμε δύο ανόμοια πράγματα στην ουσία (το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και τα δύο είναι λειτουργικά). Τα Windows είναι πλέον (τουλάχιστον στην Ευρώπη, μετά την απόφαση ότι δεν επιτρέπεται να ενσωματώνει τον ΙΕ στο λειτουργικό) καθαρά και μόνο λειτουργικό, το Ubuntu αντιθέτως έρχεται με προεγκατεστημένες πάρα πολλές εφαρμογές που χρειάζεται να υπάρχουν σ' ένα μηχάνημα (Firefox, LibreOffice κλπ.)
pros έγραψε:Πολύ πρόχειρα ένα σημείο, που είναι σημαντικό κατά την γνώμη μου. Με την λογική «αφού τα win κάνουν την δουλειά, γιατί να παιδεύομαι», οι νέοι (σε ηλικία) μπορεί να καταντήσουν ανεγκέφαλοι παπαγάλοι που κάνουν κλικ σαν υστερικοί σε ότι αναβοσβήνει στην οθόνη και όταν κολλήσουν κάπου, να ρωτάνε με απλανές βλέμμα μηρυκαστικού, τώρα τι να πατήσω; Γιατί; Το περιβάλλον win δεν τους παρέχει καμία απολύτως δυνατότητα να καταλάβουν τι είναι ένα λειτουργικό σύστημα και πως επηρεάζει τον τρόπο παιχνιδιού, δουλειάς και σε τελευταία ανάλυση, έκφρασης τους.

Εντάξει, δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και παραβλέπεις ότι κατά μέσο όρο οι σημερινοί νέοι είναι εξυπνότεροι από προηγούμενες γενιές. Ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι στον εθισμό στα παιχνίδια και στο διαδίκτυο γενικώς που άμα κολλήσεις και δεν είσαι δυνατός χαρακτήρας δεν ξεκολλάς εύκολα. Επίσης, δεν πολυκαταλαβαίνω την τελευταία πρόταση. Πως διαφέρει αυτό που λες από το περιβάλλον Λίνουξ; Πως θα καταλάβω πως το Ουμπούντου επηρεάζει τον τρόπο παιχνιδιού, δουλειάς και έκφρασης; Για τα παιχνίδια, αυτό που βλέπω είναι ότι σ' αυτόν τον τομέα δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα Windows (φταίει ο Μπιλάκος που "έδωσε" όλες τις εταιρείες παιχνιδιών στο άρμα του, λέγε με DirectX). Σχετικά με τον τρόπο δουλειάς, δεν αλλάζει τίποτα για μένα. Αν δεν ήμουν συνταξιούχος και δούλευα ακόμα μεταφράσεις/δακτυλογραφήσεις σε OpenOffice θα δούλευα είτε σε windows είτε σε ubuntu. Και τέλος, ο τρόπος έκφρασης δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με το λειτουργικό που τρέχεις στο μηχάνημά σου.