Δημοσιεύτηκε: 03 Ιαν 2012, 15:41
έγραψε:Δεν μας ενδιαφέρει τι θέλει να κάνει ο καθένας στον υπολογιστή του. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι οι υπολογιστές μας όσο γίνεται ανεξάρτητοι όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα & τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε.
Το θέμα είναι "Windows ή linux ??" οπότε μας ενδιαφέρει τι θέλει να κάνει ο καθένας στον υπολογιστή του και πως μπορεί να το κάνει.
Παράδειγμα αν εγώ θέλω να επεξεργάζομαι φωτογραφίες/βίντεο και χρησιμοποιώ photoshop/premiere δεν θα στραφώ στο linux.
έγραψε:Δεν παραβλέπουμε προβλήματα, ίσα ίσα γι' αυτό είμαστε εδώ, για να τα προβάλουμε & να τα αντιμετωπίσουμε.
Δεν υποστήριξα πως δεν προβάλλονται και δεν αντιμετωπίζονται προβλήματα αλλά κάποια προβλήματα καλώς ή κακώς τα παραβλέπουμε (ίσως γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά). Και για να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου, δεν μπορείς να μου φτιάξεις οδηγούς για κάποια συσκευή που έχω για να μπορεί να δουλεύει και σε linux οπότε σαν πρόβλημα το παραβλέπουμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα windows είναι μονόδρομος.
έγραψε:Για τις διανομές Linux δεν πληρώνουμε αυτό καθαυτό το λειτουργικό σύστημα, αλλά μπορούμε να πληρώσουμε για τεχνική υποστήριξη πάνω σε αυτό (πχ εταιρίες κλπ)
Υπάρχουν προγράμματα (και κάποιες διανομές αν δεν κάνω λάθος) που για την χρήση τους πρέπει να είμαστε νόμιμοι κάτοχοί τους και να τα έχουμε αγοράσει οπότε τα πληρώνουμε.Δεν υποστήριξα πως δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας με ελεύθερο λογισμικό.