Δημοσιεύτηκε: 03 Ιαν 2012, 22:17
από dim459
To αν έχω όρεξη να μάθω κάτι νέο ή διαφορετικό είναι μια μεγάλη αλήθεια.
Ο μόνος λόγος που έχω το wine στο σύστημά μου, όσο γελοίο και αν ακούγεται, είναι για να τρέχει το coverxp, που τυπώνει εξώφυλλα γρήγορα και τεμπέλικα. Παρότι φίλοι από εδώ μέσα μου πρότειναν κατά καιρούς άλλες εφαρμογές, ακόμα εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ.
Αυτό όμως διαφέρει από την ύπαρξη ή μη ύπαρξη αξιόλογης εναλλακτικής.
Μιας και αναφέρθηκε παραπάνω το κλασσικό παράδειγμα του photoshop, θα αναφέρω για χιλιοστή φορά την κλασσική ερώτηση :
Το χρειάζεσαι το photoshop ;
Aν είσαι επαγγελματίας πιθανώς ναι, οπότε πάω πάσσο, τρέξτο (εφόσον φυσικά το πληρώνεις, διότι αν μιλάμε για κρακαρισμένο software η συζήτηση χάνει τη σοβαρότητά της).
Αν δεν είσαι όμως και από το photoshop χρησιμοποιείς το 1-2% των δυνατοτήτων του, όπως οι περισσότεροι που συνήθως ρωτάνε για το photoshop, τότε δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο δε σου κάνει το gimp.
Αν η απάντηση είναι <<γιατί το έχω συνηθίσει>> πάω επίσης πάσσο, διότι όπως προανέφερα δεν είναι απαραίτητο να έχεις όρεξη να μάθεις κάτι άλλο.

Off topic:
Ουφ, έχω βαρεθεί να μιλάω για το photoshop, για την ακρίβεια βγάζω σπυράκια μόνο που ακούω το όνομά του. Βγάζω το καπέλο σε όλους τους υπεύθυνους του marketing της Adobe, που κατάφεραν μια εξειδικευμένη και επαγγελματικών προδιαγραφών εφαρμογή να την κάνουν τόσο απαραίτητη σε ανθρώπους που δεν τη χρειάζονται. Υποκλίνομαι ! ! Πάω στοίχημα ότι μια μέρα θα το αγοράσει ακόμα και ο σχεδόν 80χρονος πατέρας μου, που δεν έχει καν υπολογιστή. Σε όλους χρειάζεται ένα photoshop.