Δημοσιεύτηκε: 03 Ιαν 2012, 22:29
έγραψε:Αν και σε καταλαβαίνω απόλυτα και εν μέρει συμφωνώ μαζί σου, ο "hardcore Λινουξάς" θα σου πει ότι υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές στο Λίνουξ που κάνεις εξίσου καλά την δουλειά σου (το μόνο κακό είναι ότι πρέπει να κάτσεις να τις μάθεις, ενώ το photoshop/premiere το έχεις μάθει ήδη ή στην περίπτωσή μου τον Νέρωνα των ξέρω να τον δουλεύω, το KDEnlive ή όποια άλλη παρόμοια εφαρμογή για επεξεργασία βίντεο πρέπει να την μάθω από την αρχή και να μου δίνει την ίδια ποιότητα και τον ίδιο περίπου όγκο αρχείου -κι εκεί έχω σκαλώσει: ό,τι δοκίμασα μέχρι τώρα φτιάχνει πολύ μεγαλύτερα σε όγκο αρχεία απ' ότι ο Νέρωνας.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές, αλλά ο επαγγελματίας που έχει μάθει το οποιοδήποτε πρόγραμμα (και που το έχει αγοράσει γνήσιο) που του κάνει τη δουλειά του δεν θα καθίσει να μάθει ένα πρόγραμμα που ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τίποτα αλλά πιθανόν στο τέλος να ανακαλύψει ότι του δημιουργεί μεγαλύτερα αρχεία ή δεν του κάνει ακριβώς αυτό που θέλει ή που δεν έχει αντίστοιχο πρόγραμμα να του κάνει τη δουλειά του.
Αυτός μόνο αρνητική διαφήμιση θα κάνει για το linux.
έγραψε:Κι αν δεις στο Κέντρο Λογισμικού ήδη η Canonical έκανε άνοιγμα και σε εμπορικές εφαρμογές. Άλλοι από εμάς, αυτοί που εγώ αποκαλώ hardcore Λινουξάδες, αυτό το θεωρούν αρνητική εξέλιξη (ξεπούλημα), άλλοι, μεταξύ αυτών κι εγώ, δεν βλέπουν που είναι το κακό.
Ναι το έχω δει, και στο κέντρο λογισμικού και σε άλλες εφαρμογές ότι γίνονται εμπορικές και μπορώ να πω και εγώ πως δεν διαφωνώ πλήρως. Η εξέλιξη είναι πάντα εξέλιξη, το αν θα έχει αρνητικά ή θετικά αποτελέσματα θα το δείξει το μέλλον. Το τι θα κάνει ο χρήστης τελικά και το που θα στραφεί θα το αποφασίσει ο ίδιος. Το πιο πιθανόν είναι να αλλάξει εφαρμογές ή και έκδοση.
έγραψε:Προβλήματα υπάρχουν σ' όλα τα λειτουργικά. Πέρα απ' αυτό μερικά προβλήματα στο Λίνουξ είναι όντως η φύση τους τέτοια που δεν εξαρτάται από μας να τα λύσουμε (flash, οδηγοί υλικού -κυρίως για κάρτες γραφικών- κλπ.) Υπάρχουν και προβλήματα που έχουν σχέση με bugs, και σ' αυτά το μόνο που μπορεί να κάνει ο μέσος χρήστης που δεν έχει γνώσεις προγραμματισμού είναι να τις αναφέρει και να περιμένει πότε θα λυθούν με κάποια ενημέρωση.
Ναι όντως είναι προβλήματα που δεν μπορούμε πολλές φορές να τα λύσουμε και όταν τα βλέπει ένας χρήστης διαπιστώνει πως δεν είναι πάντα το λειτουργικό όπως του το παρουσίασε ο ένθερμος οπαδός του, γιατί μπορεί να μην δουλεύει καλά το flash αλλά αυτός αυτό που διαπιστώνει είναι πως δεν μπορεί να παίξει καλά τα παιχνιδάκια του στο facebook ή δεν μπορεί να συνδέσει σωστά κάποια συσκευή που έχει και δεν τον απασχολεί γιατί, αλλά το αποτέλεσμα.