Δημοσιεύτηκε: 04 Ιαν 2012, 19:47
από KeRber0s
eliasps έγραψε:Σίγουρα τα Windows έχουν πολλά προβλήματα, αλλά στις βασικές τους λειτουργίες για τον μέσο χρήστη θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύχρηστα από το Linux. Πολλά άτομα που χρησιμοποιούν Linux έχουν απορίες σε θέματα που αφορούν εγκαταστάσεις προγραμμάτων, internet, οδηγούς και πολλά άλλα θέματα που στα Windows είναι πολύ πιο απλά, ουσιαστικα πατάς 5 κλικ και όλα λύνονται μόνα τους.
Ποιά η γνώμη σας;

Καθόλου πιο εύχρηστο. Απλά έχουμε συνηθίσει! Επειδή ασχολούμαι και εγώ με windows συντηρώντας υπολογιστών που δεν συμφωνούν στο να τους βάλω κάποια διανομή linux δεν είναι εύχρηστο το να χρειάζεται να ψάξεις - εγκρίνεις ως ασφαλές - κατεβάσεις - εγκαταστήσεις - προσέξεις να μην σου βάλει διάφορα μπιχλιμπήδια αχρείαστα (ας πούμε διαφημιστική μπάρα από emoticon στον περιηγητή σου) ενώ στο ubuntu απλά να γράψεις στην μπάρα αναζήτησης της προσθαφέρεσης λογισμικού το πρόγραμμα ή την περιγραφή του προγράμματος και όλα να μπουν με την μία. Εγώ πάντως όταν το κάνω αυτό νιώθω σαν στο ψάρι έξω από το νερό! Τώρα ας πούμε έχω debian αλλά ειδικά το ubuntu είναι μακράν ποιο φιλικό, κατά την άποψη μου, ακόμα και από τα windows. Που τουλάχιστον στα XP ακόμα και για τις απεγκαταστάσεις χρειαζόσουν ειδικό πρόγραμμα για να μην μένουν κατάλοιπα και σέρνεται το σύστημα. Τα windows τα συστήνω για gamers που δεν θέλουν να μπλέξουν με το wine μέχρι να κυκλοφορήσουν πολλά παιχνίδια και για linux.