Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2008, 14:09
από DarkFire21
έγραψε:Ακόμη βέβαια χρειάζονται οι ακατονόμαστες γνώσεις αλλά να 'στε σίγουροι ότι στο μέλλον θα αλλάξει το τοπίο

Σορυ φιλτατε,αλλα δεν συμφωνω.Οταν στην Αγγλια εχουν dsl απο το 1998(εχω γνωστο που σπουδαζε εκει τοτε) και εμεις ειμαστε τελευταιοι στην ευρωζωνη 10 χρονια μετα,αντιστοιχα δε βλεπω προκοπη και στα λειτουργικα.Αν οι πληροφοριες μου στεκουν η m$ εχει μπει στο δημοσιο χωρις καν να περασει διαγωνισμο(για τα μται του κοσμου ρε αδερφε).Τα συμπερασματα δικα σας.Το οτι η διαμαντοπουλου υποστηριξε το ανοιχτο λογισμικο δε μου λεει τιποτα.το χρημα ειναι πιο ισχυρο απο το φιλοτιμο για να μην κανει κολοτουμπα ;) .

Αυτα με το ολιγον off topic

Στην ερωτηση του φιλου μας τωρα.Υπαρχουν παρα πολλοι λογοι για να εχει καποιος λινουξ και τους περισσοτερους τους εχει δει στα λινκ που παρεθεσαν τα παιδια πιο πανω.Να σου πω για μενα:

1.Ασφαλεια.Τελος απο ιους και trojan.

2.Σταθεροτητα.9 μηνες περιπου σε λινουξ,και το συστημα ειναι φρεσκο σαν την πρωτη μερα.Μη θυμηθω τις μαυρες μερες στα xp που αν εμπαινες 3 ωρες στο internet ο υπολογιστης εκλεινε μονο με hard shutdown(και αν :shock: )

3.Ταχυτητα.Με 1000 εφε και compiz full το πισακι ειναι πιο γρηγορα απο τα φρεσκοβαλμενα vi$ta στο λαπτοπ μου(δυστυχως τα χρειαζομαι στη σχολη :( )

4."Εξελιγμενα" πραματα που μπορει στο redmond να τα χλευαζουν αλλα ξερουν οτι δεν ειναι ετσι τα πραματα.Φυσικα μιλαω για το package managment που σου βγαζει μια λιστα με ολα τα διαθεσιμα προγραμματα και εσυ τα εγκαθιστας με 1-2 κλικ.

5.Η ελευθερια που παρεχει ο ανοιχτος κωδικας ειναι πραγματικα δυσκολο να την καταλαβει και να την εκτιμησει καποιος που δεν εχει δει το νομισμα και απο τις πλευρες.Ουτε εγω το εκτιμουσα τοσο στην αρχη ειναι αληθεια.απλα σκεψου πως θα ηταν η ζωη σου αν τα περισσοτερα πραματα στη ζωη δεν στηριζοταν σε φιλοσοφια ανοιχτου κωδικα.Για παραδειγμα το youtube.Καθε χρηστης βρισκει ενα video(και καμια φορα videoclip )και το ανεβαζει για να το δειτε-δουμε,χωρις αναταλαγματα(η φιλοσοφια του ανοιχτου κωδικα).Φαντασου καθε φορα που θα κλικαρες το video να σου ζηταγε αριθμο πιστωτικης ;)

6.Αν ασχολησαι με πληροφορικη θα σε βοηθησει και στο μαθημα των λειτουργικων. :D

Και κατι ακομα.Μην πιστευεις την προπαγανδα καποιων μμε για τα θεικα γραφικα των βιστα.Believe me σε linux
ειναι καλυτερα ;)

Σιγουρα υπαρχουν και αλλα που δεν θυμαμαι τωρα.Ελπιζω παντως να σε καλυψα.Για οτι θες μη διστασεις να μου πεις να το αναλυσω και αλλο ;)