Δημοσιεύτηκε: 03 Φεβ 2012, 23:52
Το 6.5% αφορά το συγκεκριμένο πείραμα που έκανα παραπάνω, και είναι η ποσοτοιαία διαφορά μεταξύ c και bytecode java.. Φυσικά όπως αναφέρω παραπάνω, σε κάποια άλλη εφαρμογή τα νούμερα θα είναι διαφορετικά! Μπορείς να μας δώσεις κι εσύ κώδικες όπως έκανα παραπάνω και να το διαπιστώσουμε και μόνοι μας..
Και να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν αμφισβητώ αυτά που λές και ούτε λέω ότι η c++ δεν είναι καλή γλώσσα. Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα μου "σοβαρά" προγράμματα τα έχτισα σε c++ και άρα εκτιμώ πολύ αυτή τη γλώσσα.. Αλλά όταν προσπάθησα να περάσω σε GUI τα βρήκα πολύ σκούρα και η Java έκανε τη ζωή μου (τη ζωή του προγραμματισή δηλαδή) πολύ ευκολότερη..
Τέλος επειδή βλέπω πολύ αρνητισμό και απ τους fan της μία ομάδας και από της άλλης (ολυμπιακό Παναθηναϊκό μου θυμίζει το θέμα
) σκέφτηκα ότι πολλά από αυτά που λέγονται στο δίκτυο μπορεί να είναι υπερβολές. Μπορεί και όχι.. Ο πιο σίγουρος τρόπος να δω είναι να κάνω κάτι σαν αυτό που έκανα παραπάνω για να δω μόνος μου και να μη βασίζομαι σε φήμες. Θα ήταν ενδιαφέρον να κάνουμε το ίδιο και για άλλους τομείς, όχι μόνο για διαιρέσεις και αναζητηση πρώτων αριθμών..
Αλλά ειλικρινά η διαφορά που είδα σε αυτό το πρόγραμμα μεταξύ java-c++ ήταν στο 1%. Σε κάποιο άλλο μπορεί η c++ να είναι διπλάσια γρήγορη, δε το αποκλείω, απλά δε το έχω συναντήσει..
Και να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν αμφισβητώ αυτά που λές και ούτε λέω ότι η c++ δεν είναι καλή γλώσσα. Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα μου "σοβαρά" προγράμματα τα έχτισα σε c++ και άρα εκτιμώ πολύ αυτή τη γλώσσα.. Αλλά όταν προσπάθησα να περάσω σε GUI τα βρήκα πολύ σκούρα και η Java έκανε τη ζωή μου (τη ζωή του προγραμματισή δηλαδή) πολύ ευκολότερη..
Τέλος επειδή βλέπω πολύ αρνητισμό και απ τους fan της μία ομάδας και από της άλλης (ολυμπιακό Παναθηναϊκό μου θυμίζει το θέμα
Αλλά ειλικρινά η διαφορά που είδα σε αυτό το πρόγραμμα μεταξύ java-c++ ήταν στο 1%. Σε κάποιο άλλο μπορεί η c++ να είναι διπλάσια γρήγορη, δε το αποκλείω, απλά δε το έχω συναντήσει..