Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2012, 01:47
από eliasps
Dimitrios.gr έγραψε:άρα οι αντιδράσεις που υπάρχουν δεν γίνονται με σωστό τρόπο;
ή
δεν πρέπει να γίνονται καθόλου ...!

Είναι ξεκάθαρο πως πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν αντιδράσεις. Αλλά έχω αμφιβολίες για το αν μία διαδήλωση μιά φορά τον μήνα και αν- και οι online αιτήσεις έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Κανένας δεν έμαθε πχ ποιές εταιρίες υποστηρίζουν το ACTA ώστε να σταματήσει να αγοράζει τα προιόντα τους, πράγμα που αν γινόταν μαζικά, θα είχε κάποιο αντίκρισμα.
Κανένας δεν επικοινώνησε με κάποιον ευρωβουλευτή να εκφράσει παράπονα για το θέμα, πράγμα που αν και αυτό γινόταν, θα είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Συμπλήρωσα και εγώ μία online αίτηση κατά του ACTA. Ενημέρωσα επίσης όσο κόσμο μπορούσα. Το ίδιο κάνανε και πολλοί άλλοι.
Και τι έγινε αντικειμενικά; Υπάρχει ένα μηδαμινό ποσοστό online υπογραφών που δεν έχουν καμία αξία και επιπλέον πολλοί ενημερώθηκαν για το ACTA.
Οι βουλευτές που το υποστηρίζουν, θα είναι πάλι στη βουλή μετά τις εκλογές. Οι εταιρίες που το υποστηρίζουν, ακόμα θα πουλάνε τα προιόντα τους.

Νομίζω πως μια αντίδραση θα είχε μεγαλύτερη σημασία άμα ήταν πιο στοχευμένη. Όχι μόνο για το ACTA. Για τα πάντα.
Έψαξες εσύ πχ αν η εταιρία του τηλεφώνου ή του ίντερνετ που χρησιμοποιείς υποστηρίζει το ACTA και να αλλάξεις παροχέα εφόσον το στηρίζει; Αυτό θα ήταν μια πραγματική αντίδραση.

Όσο για αυτό:
Dimitrios.gr έγραψε:εσύ πιστεύεις απο αυτά που διάβασες ότι η acta είναι .....για πχ [ένα σάπιο καρπούζι] (1) ;
αρα σαν συμπέρασμα βγάζεις ότι εφόσον η ακτα είναι (1)...... !

...δεν κατάλαβα τι εννοείς.