Δημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2012, 21:15
pc_magas έγραψε:@eliasps
Άμα περιμένουμε από το "καλό παιδί" να ανέβει στο κοινοβούλιο. Έναν θεσμό πλήρως αντιφατικό και αρρωστημένο τότε σωθήκαμε. Προσωπικά έπαψα να εμπιστεύομαι ως εκπρόσωπο του λαού το κοινοβούλιο. Βασικά δεν μου καίγεται καρφί τι κάνουν εκεί. Η αρρώστια είναι στις επιχειρήσεις. Επίσεις ένα άλλο κακό όπου προάγει ο καπιταλισμός είναι ο ανταγωνισμός. Δηλαδή με κάθε μέσο να βγάζεις εσύ το μέγιστο κέρδος και να εμποδίζεις τον άλλον να μεγιστοποιήσει το κέρδος του.
Δεν έχεις άδικο αλλά δεν είπα αυτό. Τι επιλογές έχεις αντικειμενικά όμως; Ή το κακό παιδί που θα πάει με τα νερά των άλλων που θέλουν να γονατίσουν οικονομικά τη χώρα προκειμένου να πάρουν τα λεφτά τους, ή το καλό παιδί που θα τους πάει κόντρα, θα σπάσουν συμφωνίες και θα γίνουν όλα όσα ανέφερα (πάγωμα πληρωμών κλπ). Τίποτα δεν είναι λύση. Για αυτό πιστεύω πως τα πράγματα δεν θα πάνε καλά.
Ο καπιταλισμός είναι στον χαρακτήρα του καθενός, δεν θα σκεφτεί κάποιος: ας βγάλω εγώ λιγότερα χρήματα για να μπορέσει να βγάλει και ο άλλος λίγο περισσότερα.
Από την άλλη, είναι νόμος ότι η οικονομία κάνει κύκλους. Θα χειροτερεύσουν τα πράγματα πριν αρχίσουν να καλυτερεύουν.
Off topic:
Εγώ πλέον πάω να ψηφίσω με το σκεπτικό "το μη χείρον βέλτιστον".