Δημοσιεύτηκε: 11 Απρ 2012, 10:38
από PaPo
Αν και ψήφισα Ναι, η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα πολύ.. Και αυτό γιατί έχω περάσει και από ΑΕΙ Πληροφορικής(Πα.Μακ) και τώρα τελειώνω Μεταπτυχιακό στα Συστήματα Υπολογιστών..

Καταρχήν εγώ σου προτείνω(αν θες να ακούσεις τη γνώμη μου) να πας φαντάρος αφού τελειώσεις ώστε έτσι να μπορείς να βρεις έστω μία δουλίτσα κάπου γιατί χωρίς αυτό κανένας(πλην μπαρ κτλ) δεν θα σε πάρει.. Εγώ αυτό έκανα(5 μερές αφού ορκίστηκα έφυγα στρατό) και δεν έχασα γιατί όλα έγιναν στην ώρα τους και έχω έστω μία δουλειά στο αντικείμενο μου που να μου δίνει μερικά χρήματα.. Στην ώρα τους όλα.... Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι εσύ αλλά εγώ στα 24 έχω τελειώσει απ όλα τα βαρίδια(όπως ο στρατός)....

Για τις γνώσεις τώρα που παίρνουμε.. Όλα είναι στο δικό σου χέρι στο κατά πόσον θα ασχοληθείς.. Απ' ότι είδα έχεις το μεράκι, το ενδιαφέρον.. Αυτό είναι καλό.. Μείνε σε ένα κομμάτι, επικεντρώσου σ' αυτό και θα τα καταφέρεις.. Εκεί έξω όταν θα βγεις θα δεις(αν το ξέρεις ήδη) ότι υπάρχει ανεργία... Αν όμως έχεις την τρέλα με κάτι τότε σίγουρα θα βρεις.... Υπάρχει δυσκολία στην έρευση εργασίας αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι που απλά περιμένει να τους έρθουν πράγματα από μόνα τους......
Όλοι αυτοί οι φοιτητές που λένε ότι δεν υπάρχουν προοπτικές είναι γιατί δεν ενδιαφέρονται να τελειώσουν αυτό που άρχισαν.. Αραχτοί πιστεύουν ότι θα τους έρθουν τα πράγματα..... Καλός και ο καφές αλλά η επιστήμη σου είναι καλύτερη..

Τέλος, αυτό για τα apps για κινητά.. Έχουν ψωμί, η αγορά είναι απ' τα λίγα που ζητάει ακόμα(αυτό και web developers).. Επικεντρώσου σ' αυτό, έχει μέλλον και ειδικά στην Ελλάδα... Τώρα το πως θα το κάνεις, αν θα είναι free ή επί πληρωμή είναι δικό σου θέμα.. Νομίζω ότι και να σου παίρνει το 20% μία εταιρία δεν είναι και άσχημο αν εσύ παίρνεις και ποσοστά απ' τις πωλήσεις που αυτή κάνει με την εφαρμογή σου;