Δημοσιεύτηκε: 29 Απρ 2012, 15:17
από PaPo
simosx έγραψε:Off topic:
Σε κάθε περίπτωση, η έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει ότι ως χώρα δε θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τα χρέη μας, και θα γίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Οι έχοντες ευρώ που δεν τα έστειλαν έξω, θα δουν τις καταθέσεις να αποδεκατίζονται. Αυτοί που δεν έχουν κάποιες καταθέσεις ασφαλείας ή κάποιο έσοδο, θα τα βρουν εξαιρετικά σκούρα στο νέο οικονομικό σύστημα. Θα είναι η περίπτωση της Αργεντινής.

Th P έγραψε:Ενώ τώρα 1,5 - 2 εκατομμύρια ανέργων είναι εντός του ευρώ;
50.000 άστεγοι και πόσοι ακόμα.......
το κρατικό νοσοκομείο όπου εργάζομαι, μετά το κούρεμα έμεινε με αποθεματικό ~40.000 ευρώ και χρέος > 2.000.000. Θα είναι ανοιχτό αύριο;
η εφημερία μου πληρώνεται με 3.9 ευρώ την ώρα, και μου λένε ότι πρέπει να είμαι και ευχαριστημένος γιατί πολλοί συνάδελφοι (ακόμα και συνταξιούχοι) αν δεν έχουν μεταναστεύσει ακόμα έχουν δρομολογημένη την μετανάστευση.
Εξαιτίας του μνημονίου έχω χάσει 5-6 μισθούς τον χρόνο, αν αυτό δεν είναι στάση πληρωμών, τότε τι είναι;

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. Στην ουσία και η χρεοκοπία έχει έρθει και στάση πληρωμών γίνεται..
Είμαι 24 χρονών και σκέφτομαι σοβαρά να φύγω και εγώ έξω αν δεν αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.. Μια ψιλο-δουλειά την έχω(Δόξα τω Θεό) αλλά ακόμα και στα ψίχουλα που παίρνω με φορολογούν το 20% για κάθε ώρα που δουλεύω.. Λες και εγώ το δημιούργησα όλο αυτό, από τα δικά μου 3 ευρώ που κρατάνε θα σωθούν....