Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2012, 19:14
από fkol k4
Έχω βαρεθεί να βλέπω τέτοια μηνύματα-πλύσεις εγκεφάλου για το πως η λευκή ψήφος ευνοεί το πρώτο κόμμα.

Παπαριές Μαρίτσα μου...

Όλη αυτή η θεωρία προκύπτει από την εντελώς αστήριχτη παραδοχή πως αν έβαζες το πιστόλι στον κρόταφο κάποιου να μη ρίξει λευκό, τότε θα ψήφιζε κάποιο μικρό κόμμα.
Από που προκύπτει αυτό;
Το πιθανότερο είναι πως αν δεν υπήρχαν περιθώρια λευκής ψήφου, τότε τα ποσοστά στα οποία θα μοιραζόταν τα λευκά ψηφοδέλτια θα ήταν παραπλήσια με αυτά των υπόλοιπων ψηφοφόρων.
Υπάρχει κόσμος που ρίχνει λευκό γιατί δεν μπορεί να αποφασίσει ποιος θέλει να κυβερνήσει και που τα μικρότερα κόμματα τα θεωρεί απλά ανύπαρκτα. Αν δεν ξέρετε κανέναν που να σκέφτεται έτσι, να σας γνωρίσω εγώ μερικούς.
Ως εκ τούτου, η λευκή ψήφος δεν είναι καθόλου σίγουρο πως επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ακόμα κι έτσι όμως να ήταν -που επαναλαμβάνω πως δεν με πείθει τίποτα πως ισχύει κάτι τέτοιο- και τι έγινε;

Η πολιτική δήλωση είναι πολιτική δήλωση όπως και να την εκμεταλλευτεί το εκάστοτε εκλογικό σύστημα. Δεν έχουμε δηλαδή ηθικό δικαίωμα λευκής ψήφου επειδή κάποτε αποφασίστηκε πως δεν θα προσμετράται στα έγκυρα ψηφοδέλτια;
Μα τί λέμε;
Μου θυμίζει αυτό που σε ρωτάνε με τι ομάδα είσαι και όταν απαντάς «με καμία» όλοι υποθέτουν πως είσαι κάτι αλλά ντρέπεσαι να το πεις. Ε, και τι να γίνει, θα δηλώνουμε ομάδα για να μην υποθέτουν κάποιοι; Ας υποθέτουν ό,τι θέλουν τί να κάνουμε τώρα.

Όσο για το ότι «Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική», ας μην αρχίσω...
Ακούς εκεί «υποχρεωτικό δικαίωμα»...