Δημοσιεύτηκε: 04 Μάιος 2012, 23:26
από mangelasakis
fkol k4 έγραψε:
mangelasakis έγραψε:Νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις είναι η έννοια του καπιταλισμού που όπως έχεις διαπιστώσει όλες οι καπιταλιστικές χώρες βρίσκονται σε οικονομική κρίση

Όχι ακριβώς. Αυτό που περιγράφω είναι κοντά σε αυτό που εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία, οι οποίες δεν βρίσκονται στην κρίση που βρίσκονται οι κλασσικές καπιταλιστικές χώρες.
Capital=κεφάλαιο, οπότε καπιταλισμός=το να κυβερνά το κεφάλαιο. Όχι μόνο δεν έχω περιγράψει κάτι τέτοιο, αλλά παρακάλεσα στο ποστ μου να μην γίνει αυτή η ταμπελοποίηση.
Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που ήθελα να δείξω και νομίζω πως κατέστη εμφανές, είναι πως το συμπέρασμα ότι η λευκή ψήφος μπορεί να ταξινομηθεί και να προσμετρηθεί ως απώλεια του ενός ή του άλλου, δεν στέκει. Μπορεί να ισχύει η υπόθεση πως χάνεται από κάπου, μπορεί και όχι.
mangelasakis έγραψε:όχι πως αυτή δεν είναι σούργελο αλλά είναι ομορφούλα

Εκεί συμφωνούμε :lol:

Απλά το ζητούμενο είναι το χρήμα να εξυπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο.

Και επίσης η δική μου λογική λέει ότι ένα ψηφοφόρος που φεύγει από τα μεγάλα κόμματα το κάνει γιατί έχει συνηδητοποιήσει πραγματικά ότι δεν φταίνε τα κόμματα αυτά καθε αυτά αλλά η ιδεολογία τους , αφού και το ένα αλλά και το άλλο απότυχαν και όχι μόνο αυτά αλλά και όλα τα καπιταλιστικά κόμματα στην Ευρώπη. Με αυτήν την λογική οι ψηφοφόροι που φεύγουν από τα 2 μεγάλα κόμματα θα έπρεπε να το κάνουν γιατί συνηδητοποιούν τον λόγο που απότυχαν , δηλαδή συνηδητοποιούν ότι φταίει η ιδεολογία και άρα θα έπρεπε να αλλάξουν και ιδεολογία και όχι απλά να μην ψηφίζουν τα 2 μεγάλα κόμματα αλλά να ψήφιζαν κάτι διαφορετικό. Αν συνέβαινε αυτό (που θέλω να πιστεύω ότι συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό ή είναι εφικτό για λόγους αγανάκτησης να γίνει) τότε θα έλεγα ότι οι αποχή και η λευκή ψήφος δεν ευννοεί τα μικρά κόμματα αφού ούτως η άλλως δεν πηγαίνει στα 2 μεγάλα κόμματα οπότε είναι χαμένοι ψήφοι και άρα χαμένες έδρες που τελικά τις μοιράζονται αναλογικά με τα ποσοστά τα κόμματα και επειδή τα 2 μεγάλα κόμματα παίρνουν περισσότερο ποσοστό αυτές τις έδρες τις μοιράζονται κυρίως τα 2 μεγάλα κόμματα. Για αυτό λέω ότι η αποχή και τα λευκά ευννοούν τα μεγάλα κόμματα και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και τα ίδια τα κόμματα. Αλλά έτσι που σκέφτεται ο Έλληνας και τόσο δύσπιστος που είναι αν υπήρχε και τρίτο κόμμα όμοιο με την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τότε θα βγάζαμε σίγουρα αυτό αγνοώντας ότι ο καπιταλισμός είναι μια εγγυημένη αποτυχία... Αλλά θα το κάναμε γιατί είμαστε τόσο χαζοί που παρόλα αυτά που συμβαίνουν σε όλο τον υπόλοιπο κοσμο εμείς είμαστε ξεροκέφαλοι και εγωιστές και υπερόπτες και και και...