Δημοσιεύτηκε: 24 Μάιος 2012, 23:09
dubuntu έγραψε:@dim459 για πες μας πως εγκαταλειπουμε το ευρω χωρις ντομινο ή αλλες παρενέργειες στην ΕΕ κ χωρις να τα τσουγκρισουμε με την Ευρωπη;
Ποιος είπε χωρίς παρενέργειες;
Αν πάντως το <<χωρίς παρενέργειες>> ερμηνεύεται ως συνέχεια της παρούσας κατάστασης και της συναφούς οικονομικής πολιτικής, προτιμώ το <<με παρενέργειες>>. Όσο για το ντόμινο, μάλλον πρέπει να απασχολεί περισσότερο άλλους.
dubuntu έγραψε:Το χρεος το πληρωνουμε ή όχι
Προφανώς όχι, τουλάχιστον στο σύνολό του και με τους υφιστάμενους όρους. Η οικονομική κρίση δε γίνεται να έχει μονομερή αντίκτυπο.
Όταν χαράζεις <<κεντρικά>> οικονομικές πολιτικές εντός της ένωσης, οι οποίες είναι αναμενόμενο να έχουν δυσμενέστατες επιδράσεις στην περιφέρεια (φαντάζομαι ότι είναι αντιληπτό ότι όλος ο νότος -και όχι μόνο- έχει πληγεί σοβαρότατα) τότε πρέπει να είσαι έτοιμος να παρέχεις αντισταθμιστικά μέτρα-οφέλη (και αυτό ΔΕΝ σημαίνει δανεικά). Αν δεν το κάνεις προφανώς επιβεβαιώνεις τις κατηγορίες περί δύο ταχυτήτων.
Επειδή λοιπόν ψυχολογικώς δεν είμαι έτοιμος να γίνω φιλιππινέζα, ψηφίζω δαγκωτές τις <<παρενέργειες>>.
Προτιμώ λόγω επακόλουθου κόστους εισαγωγών το χιλιαράκι που είχαμε το 70 σε σχέση με το 2.3 τζιπ που έχω τώρα, σε συνδυασμό όμως με την αξιοπρέπειά μου και την ψυχική μου υγεία, η οποία έχει αρχίσει εσχάτως να τίθεται εν αμφιβόλω.