Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2012, 01:08
από evolgen
dim459 έγραψε:
Dimitrios.gr έγραψε:δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι το gnome 3 είναι ποιο βολικό απο gnome 2

Γιατί λαμβάνεις ως δεδομένο ότι υπάρχει μια ενιαία άποψη ή εν πάσει περιπτώσει μια κοινή συνισταμένη ;
Προφανώς οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι βολεύονται έτσι και κάποιοι αλλιώς.
Εγώ πχ όπως έγραψα και παραπάνω ουδέποτε δούλεψα τόσο αποδοτικά όσο με το gnome-shell.

Αυτό ακριβώς. Καθένας όπως βολεύεται. Όσες φορές προσπάθησα να γυρίσω σε KDE, έμενα 2-3 μέρες, ώσπου μου την έσπαγε ότι δεν είναι σαν το GNOME και το έβγαζα. Αντίθετα, το XFCE προσωπικά το βρίσκω πιο εύχρηστο από το KDE, ωστόσο δεν αμφισβητώ τη μεγάλη πλειοψηφία που διαφωνεί μαζί μου.

Ο καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο για παράδειγμα, ενώ χρησιμοποιεί GNOME, όταν θέλει να κάνει τη δουλειά του, μεγιστοποιεί ένα μαύρο παράθυρο τερματικού και ανοίγει τα πάντα από εκεί. Από εφαρμογές command-line μέχρι browsers όπως ο firefox. Μια φορά που του έδωσα το δικό μου laptop για να μου δείξει κάτι, το έγχρωμο customized τερματικό μου του φάνηκε πολύ fancy και του έβαλα tty1 για να "ηρεμήσει".

Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα. Το θέμα είναι ότι ο χρόνος των developers είναι περιορισμένος και καλώς ή κακώς είναι στο χέρι τους να κατευθύνουν τη δουλειά τους όπου αυτοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερο.