Δημοσιεύτηκε: 13 Αύγ 2012, 18:11
από PaPo
simosx έγραψε:
Είναι μάλλον ζήτημα επιβίωσης παρά πεδίο δόξας. Με το 1% των χρηστών διαδικτύου στην Ελλάδα, το GNU/Linux χρειάζεται την καλύτερη στόχευση στους απλούς χρήστες.
Προσωπικά χρησιμοποιώ αρκετά το τερματικό και δεν έχω απαιτήσεις για χρηστικό γραφικό περιβάλλον. Θα μπορούσα να την βγάλω πέρα ως ένας ακόμα απομονωμένος χρήστης ελεύθερου λογισμικού. Πιστεύω όμως ότι για να συντηρηθεί το οικοσύστημα, χρειαζόμαστε τις χρηστικές διασυνδέσεις χρήστη, που είναι χρηστικές και για τον απλό χρήστη. Για να τα βγάλουμε πέρα με το Unity υπάρχουν και οδηγοί στο http://randall.executiv.es/unity_guides που μπορούμε να τα διαβάσουμε σε λίγα λεπτά

Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κάποιου νομίζω ότι ο simosx έχει δίκιο σ' αυτό το σημείο.... Όταν όλοι θέλουμε να πάμε μπροστά το ανοιχτό λογισμικό και να το διαδώσουμε καλό είναι να γίνονται τέτοιες ενέργειες, έστω και από εταιρίες που έχουν στόχο οικονομικό, ώστε χρήστες να έρθουν προς τα εμάς.. Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος(κατά τη γνώμη μου) για να τους προσεκλύσεις όταν έχουμε μάθει στα win είναι με κάτι αντίστοιχο και πολύ καλύτερο.....

Επειδή σαν κοινότητα δεν έχουμε από πίσω κάποιον να "σπρώχνει" μία διαφημιστική καμπάνια ή να προωθεί το προίον, καλό είναι να αφήσουμε τις διαμάχες για το τι είναι πιο χρηστικό, πιο βολικό, πιο όμορφο......και να κοιτάξουμε πως θα το πάμε μπροστά αυτό το ΤΖΑΜΠΑ πράγμα που έχουμε....... Αν δεν θέλει κανείς να συνεισφέρει, όπως μπορεί και όσο μπορεί, ας μην το κάνει.. Αν δεν του αρέσει το γραφικό περιβάλλον υπάρχουν 2 δρόμοι:
1) να βάλει μία άλλη διανομή και να μην ασχολείται με unity κτλ...
2) αν έχει τις γνώσεις ας πάρει το γραφικό περιβάλλον και ας συνεισφέρει κι αυτός στην κοινότητα όπως όλοι οι προγραμματιστές που το κάνουν δωρεάν....

Προσωπικά στην δουλειά μου, με τα προβλήματα που τρέχω στο laptop μου, από τα 6GB ram τα χρειάζομαι όλα.. Άρα αναγκαστικά δεν θα τρέξω το unity αλλά κάτι άλλο πιο ελαφρύ με λιγότερες απαιτήσεις.. Προσαρμόζομαι στις καταστάσεις και δουλεύω αυτό που μου "κοστίζει" λιγότερο... Αν χρειαστεί να "ψήσω" κάποιον να βάλει Ubuntu θα του δείξω το unity γιατί είναι πιο εφετζίδικο...... Απλά τα πράγματα...

Όλοι εμείς που έχουμε κάποιο καιρό στο ανοιχτό λογισμικό και στις διάφορες διανομές έστω με ένα mate, με λίγο τερματικό παραπάνω θα την βγάλουμε την άκρη... Ας κοιτάξουμε και λίγο όλους αυτούς που τώρα ξεκινάνε και μόλις βλέπουν μαύρη οθόνη με άσπρα γράμματα αλλάζουν δρόμο........