Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2012, 00:36
Εμένα με χαλάει ακόμη η πάνω μπάρα στο unity. Πιστεύω ότι είναι εντελώς μέρα με την νύχτα σε σχέση με την αριστερή μπάρα. Πιστεύω μάλιστα ότι δεν χρειαζεται καν να υπάρχει η πάνω μπάρα που έχει μείνει κατακάθι από το παλιό gnome-panel. Θα μπορούσαν να την αφαιρέσουν τελείως και να επαναφέρουν ξανά το μενού στο παράθυρο των εφαρμογών. Δηλαδή να αφαιρέσουν το global menu να προσθέσουν το ρολόι στην αριστερή μπάρα εφαρμογών ή να κάνουν κάτι παρόμοιο με το gnome shell σαν την κάτω μπάρα με τα notifications που αποκρυπτονται και είναι διαφανές και ταιριάζει με το υπολοιπο theme αλλά να το κάνει η canonical στην πάνω πλευρά της οθόνης. Πάντως επιμένω (και μάλιστα αποδεικνύεται και πάρα πολύ εύκολα με όλα αυτά που έχετε αναφέρει μέχρι τώρα), ότι το unity είναι από τις μεγαλύτερες προχειροδουλειές της canonical που μέρα με την μέρα προσπαθούν να το διορθώσουν και σε εμφάνιση και σε λειτουργικότητα (πχ στην αρχή η αριστερή μπάρα αποκρύπτονταν αυτόματα μέχρι που κατάλαβαν ότι τελικά δεν είναι λειτουργικό και το άλλαξαν κλπ). Επίσης πιστεύω ότι ο μόνος λειτουργικός τρόπος για να βρείς μία εφαρμογή είναι να την κάνεις search στο dash ή να την έχεις ήδη βάλει στην αριστερη μπάρα εφαρμογών . Αλλιώς αν θέλεις να την ψάξεις χειροκίνητα με το ποντικάκι εκτός ότι θα χάσεις αρκετό χρόνο μέχρι να την βρεις το πιο πιθανόν είναι να μην την βρείς κιόλας αφού σου εμφανίζει μόνο τις πιο χρησιμοποιημένες και όχι όλες και πρέπει να πατήσεις εμφάνιση περισσότερων και επίσης σου μπλέκει τα μενού με τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές και τις μη εγκατεστημένες. Ότι να ναι δηλαδή... Πιστεύω ότι είναι το πιο δυσλειτουργικό περιβάλλον που έχω δουλέψει καθώς και το πιο προχειροφτιαγμένο. Το μόνο που ζηλεύω στο unity και μου αρέσει πραγματικά είναι το hud που το θεωρώ πολύ χρήσιμο και λειτουργικό.
Κατα τα άλλα και σε εμφάνιση αλλά και σε λειτουργικότητα θεωρώ ότι είναι το καλύτερο το gnome-shell. Επίσης είναι και αρκετά εφετζίδικο καθως μόλις πατήσεις το activities σου κάνει προεπισκόπιση όλα τα παράθυρα που έχεις ανοιχτά και επίσης σου έχει καλύτερα ταξινομημένα τις εφαρμογές και μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις αυτό που θέλεις καθώς και έχει δυναμική δημιουργία επιφανειών εργασίας με αποτέλεσμα να έχεις πάντα τόσες επιφάνεις όσες χρειάζεσαι. Ούτε περισσότερες αλλά ούτε λιγότερες. Τέλεια αρμονία χωρίς να επικρατεί το χάος με ένα σωρό παράθυρα ανοιγμένα και επιφάνειες εργασίας αριστερα και δεξιά και πάνω και κάτω. Όλα είναι σε απόλυτη τάξη. Ειδικά σε μερικά χρόνια που πλέον οι υπολογιστές θα είναι σαν τις ταμπλέτες με οθόνες αφής τότε θα φανεί πόσο προχωρημένο και πόσο εφιέστατα σχεδιασμένο είναι το gnome-shell.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν δεν είχα την δυνατότητα να εγκαταστήσω gnome-shell στο ubuntu θα είχα αλλάξει διανομή.
Κατα τα άλλα και σε εμφάνιση αλλά και σε λειτουργικότητα θεωρώ ότι είναι το καλύτερο το gnome-shell. Επίσης είναι και αρκετά εφετζίδικο καθως μόλις πατήσεις το activities σου κάνει προεπισκόπιση όλα τα παράθυρα που έχεις ανοιχτά και επίσης σου έχει καλύτερα ταξινομημένα τις εφαρμογές και μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις αυτό που θέλεις καθώς και έχει δυναμική δημιουργία επιφανειών εργασίας με αποτέλεσμα να έχεις πάντα τόσες επιφάνεις όσες χρειάζεσαι. Ούτε περισσότερες αλλά ούτε λιγότερες. Τέλεια αρμονία χωρίς να επικρατεί το χάος με ένα σωρό παράθυρα ανοιγμένα και επιφάνειες εργασίας αριστερα και δεξιά και πάνω και κάτω. Όλα είναι σε απόλυτη τάξη. Ειδικά σε μερικά χρόνια που πλέον οι υπολογιστές θα είναι σαν τις ταμπλέτες με οθόνες αφής τότε θα φανεί πόσο προχωρημένο και πόσο εφιέστατα σχεδιασμένο είναι το gnome-shell.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν δεν είχα την δυνατότητα να εγκαταστήσω gnome-shell στο ubuntu θα είχα αλλάξει διανομή.