Δημοσιεύτηκε: 21 Ιαν 2013, 17:10
lucinos έγραψε:Μία σταθερή που να βγαίνει ανά δύο χρόνια (νομίζω έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη ότι τα δυο χρόνια είναι καλή επιλογή για τις σταθερές διανομές), και μια ρέουσα. Δεν είναι ανάγκη η ρέουσα να είναι στην κόψη τού ξυραφιού, απλά βλέπω ότι πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο που μπορεί μια ρέουσα διανομή να είναι κατάλληλη ακόμα και για τον πολύ κόσμο.
Κάπως έτσι λειτουργεί και το Debian και επειδή έτυχε να το χρησιμοποιώ τελευταία, δεν νομίζω να είναι και αυτό ιδανικό.
Το Debian 6.0.6 έχει πακέτα τα οποία μπορούν να θεωρηθούν outdated, σε σχέση με τα τις τελευταίες εκδόσεις τους.
Το Debian testing έχει σχετικά νέα πακέτα, αλλά πάλι μπορούν να θεωρηθούν παλιά, αν υπολογίσεις τις νέες εκδόσεις που υπάρχουν.
Πιστεύω πως μπορεί το Ubuntu να συνεχίσει με τις αναβαθμίσεις κάθε 6 μήνες, αλλά ίσως να ήταν μία καλή λύση, να γίνονται κάποια πακέτα backported στις LTS με γρηγορότερους ρυθμούς. Όχι αυτόματα απαραίτητα, αλλά μέσω κάποιου αποθετηρίου και να είναι επιλογή σου αν θες να ρισκάρεις την σταθερότητα της LTS κάνοντας εγκατάσταση νεότερων πακέτων, ή αν θες να παραμείνει όπως είναι.
Με ικανοποιεί η σταθερότητα της 12.04 και το γεγονός της μακράς υποστήριξης, αλλά η 12.10 είναι πιο γρήγορη στον υπολογιστή.
Μου αρέσει περισσότερο το Gnome Shell 3.6 αλλά στην 12.04 είναι διαθέσιμο το 3.4.
Kατά τη γνώμη μου, είναι τέτοια θέματα που χρειάζονται βελτίωση.
Υπάρχει και το θέμα της υποστήριξης των LTS εκδόσεων, δεν γνωρίζω αν για παράδειγμα η 14.04 LTS Desktop θα υποστηρίζεται και αυτή για 5 χρόνια όπως η 12.04, αλλά το 2016 με την 16.04 θα υπάρχουν 3 LTS εκδόσεις οι οποίες θα υποστηρίζονται ταυτόχρονα και άλλες 3 κανονικές. Μου φαίνεται υπερβολικό.
Βέβαια τώρα, οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές που υπήρχαν στις εκδόσεις προ-Unity.
Τώρα κάθε νέα έκδοση είναι έκδοση-σταθμός διότι γίνονται αλλαγές συνεχώς προκειμένου το Ubuntu να πετύχει τους στόχους του.
Συνεχώς νέα πράγματα έμφανίζονται και μπερδεύουν τον χρήστη με τις επιλογές που έχει.
Κάποια στιγμή σίγουρα θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Πιστεύω με τις εκδόσεις 14.04 και 14.10 που σύμφωνα με τον Shuttleworth, το Ubuntu θα έχει φτάσει στο σημείο που θέλει φτάσει, tablets, κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και το Unity να επικρατεί σε όλες τις συσκευές, το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο.
Τώρα, έτσι όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον, κάθε νέα έκδοση και κάθε αλλαγή, αποτελούν "means to an end" (βήματα για κάποιο τελικό αποτέλεσμα).
Ήδη η ανάπτυξη της 13.04 γίνεται με διαφορετικό τρόπο, άλλους ρυθμούς και άλλο σκεπτικό από τις προηγούμενες εκδόσεις που ήταν ακόμα σε pre-release στάδιο.
Πιθανότατα γιατί η Canonical έχει δώσει περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη λειτουργικών για κινητά-tablets, ώστε σιγά σιγά να φτάσουν στο σημείο να αναπτύσσονται όλα μαζί με τον ίδιο ρυθμό.