Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2013, 22:46
kostaspd έγραψε:Να κάνω παύση στα βιβλία που διαβάζω και να αρχίσω να διαβάζω για προγραμματισμό δηλαδή?
Κατά την γνώμη μου ναι. Μέσα από τον προγραμματισμό θα μάθεις πάρα πολλά που δεν θα μπορέσεις ίσως και ποτέ να κατανοήσεις διαβάζοντας μόνο από τα βιβλία για το linux. Δεν λέω ότι τα βιβλία για το linux δεν θα σε βοηθήσουν αλλά ουσιαστικά δεν έχει νόημα να μάθεις τόσο πολύ σε βάθος το linux αν δεν προγραμματίζεις. Δηλαδή η εξιδικευμένες γνωσεις για το linux χρειάζονται για να προγραμματίζεις και όχι για να είσαι ένας απλός χρήστης του linux. Δηλαδή για να μάθεις για παράδειγμα τι είναι τα libraries=βιβλιοθήκες (ή οι εξαρτήσεις) και γιατί χρησιμοποιούνται και τι ακριβώς κάνουν δεν αρκεί απλά να σου πει κάποιος ότι είναι κάποια αρχεία τα οποία είναι απαραίτητα για να τρέξουν κάποιες εφαρμογές. Αλλά αν μάθεις έστω και τα βασικά στον προγραμματισμό τότε θα καταλάβεις πως τρέχει μία εφαρμογή και γιατί χρειάζονται τα libraries και γιατί υπάρχουν εξαρτήσεις. Και έτσι με ταυτόχρονη χρήση του linux θα καταλάβεις σε βάθος πως λειτουργεί, και πως τρέχουν όλες αυτές οι εφαμρογές και τι είναι όλες αυτές οι αναβαθμίσεις που κάνεις εγκατάσταση στο linux και έχουν στην ονομασία τους για αρχικά τα γράμματα lib=libraries. Γιατί μην νομίζεις. Και το linux ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα που ο σκοπός του είναι να διαχειρίζεται άλλα μικρότερα προγράμματα.
ps:έχω κάνει τροποποίηση το πρώτο μου ποστ προσθέτοντας και ένα παράδειγμα όσον αφορά το τερματικό διαβασέ το αν δεν το διάβασες.