Δημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2009, 02:07
από KiRiLoS
digibill έγραψε:Όσο περνά ο καιρος και βλέπω συνεχώς τέτοια περιστατικά, δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι εκεί μας οδηγεί τελικά το "δόγμα windows": «όλα εύκολα και προσιτά στον καθένα. Μην σκας για το πώς και τι γίνεται από πίσω, χαλάρωσε κι όλα θα στα κάνει το σύστημα»!!
Με τον τρόπο αυτό ο μέσος χρήστης δεν έχει ιδέα για το πιθανό αποτέλεσμα κάθε ενέργειάς του κι όταν κάτι δεν γίνεται ακριβώς όπως του έχουν πει.... πελαγώνει!! Βασικές υπολογιστικές αρχές που συνήθιζαν να διέπουν τους χρήστες Η/Υ, έχουν απλά εξαφανιστεί απ' όταν οι Η/Υ «έγιναν προσιτοί απ' τον καθένα». Σε κάθε τομέα!

Άπειρες φορές πχ έχω αναγκαστεί να γράψω από την αρχή κείμενα που μου στέλνουν, μόνο και μόνο επειδή ο τύπος που αρχικά τα συνέταξε είχε την φαεινή ιδέα τα στοιχεία του "επιστολόχαρτου" που έχει φτιάξει να τα φορμάρει ως πίνακα αντί να βάλει ένα... footnote! Οπότε, ανοίγοντας εσύ το doc του στο ΟΟ, όλη η μορφοποίηση πάει για βρούβες κι άντε από την αρχή!!
Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα... Άντε να εξηγήσεις ας πούμε στον άλλον να μην σώζει τα αρχεία του από τον MS Word XP ως docx αλλά ως απλά doc :!: :evil: :( Και η αλυσίδα δεν τελειώνει ποτέ.....

Δεν θέλω φυσικά να υποστηρίξω ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα ότνα οι υπολογιστές ήταν μεγέθους δωματίου και απρόσιτοι στον κόσμο! Απλά, αυτή η νοοτροπία που πέρασαν τα windows ότ «δεν χρειάζεται να ξέρεις, απλά κάνε», έχει οδηγήσει σε μαζική άρνηση εμβάθυνσης! Εδώ ένα mp3 αγοράζεις και διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης του που να πάρει! Είναι δυνατόν να έχεις υπολογιστή και να μην ξέρεις βασικά πράγματα??!!

Δεν ειναι το θεμα η νοοτροπια,αλλα ο τροπος που προσπαθουν να την κανουν!
Και η apple με το OS X και γενικα τα Mac,την ιδια νοοτροπια εχει,αλλα ολα πανε ρολοι!