Δημοσιεύτηκε: 18 Ιαν 2009, 23:33
από xristosn
Λοιπόν καλησπέρα και από εμένα.
Αυτή η ερώτηση είναι πάρα πολύ καλή και νομίζω ότι είναι δύσκολη η απάντηση. Αν μιλήσουμε για ιδεολογία τότε όλοι (οι τουλάχιστον οι περισσότεροι) θα συμφωνήσουν ότι το Linux είναι η μόνη επιλογή. Αν όμως θέσουμε και άλλες προτεραιότητες τότε το πράγμα δυσκολεύει. Νομίζω ότι οι περισσότεροι που βρίσκονται σε αυτό το φόρουμ βρίσκονται επειδή αγαπούν το Ελεύθερο Λογισμικό. Υπάρχουν όμως κάποιες δουλειές που γίνονται καλύτερα με εμπορικό λογισμικό και εξηγούμαι.
Η δουλειά μου έχει να κάνει με την εικόνα, δουλεύω photoshop και premier. Θα θεωρήσω ότι το Gimp είναι εξίσου καλό με το photoshop. Υπάρχουν όμως κάποια plug ins που φτιάχνονται από ανεξάρτητους κατασκευαστές που δεν υπάρχουν στο Gimp που είναι πάρα πολύ χρήσιμα σε όσους δουλεύουν επαγγελματικά με τον υπολογιστή τους. Αλήθεια δεν μπορεί να υπάρχει κάποια συμβατότητα ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο Gimp κάποια καλούδια που έχουν ανεξάρτητοι κατασκευαστές?
Στο Video Editing... Τα προγράμματα που έχω χρησιμοποιήσει εγώ... απλά δεν δουλεύονται. Το cinelerra θέλει απίστευτες ωρες ψάξιμο και από μια πρόχειρη ματια στα φόρουμ έχω ακούσει πολλά παράπονα. Στο μεταξύ δεν τολμώ να το δοκιμάσω και να το ψάξω γιατί μάλλον πρέπει να αφιερώσω απίστευτο χρόνο (που δεν τον έχω) αλλά ας υποθέσουμε ότι το κάνω το μαθαίνω καλά και φορτώνω υλικό. Και μετά από μια εβδομάδα μοντάζ κρασάρει.... Είμαι σε ηλικία δύσκολη και είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να μου συμβεί. Το Kdenlive απλούστερο το ομολογώ. Ωστόσο λίγες είναι οι φορές που έχει δουλέψει σωστά χώρια δε το άλλο........... Δεν έχει firewire out (ούτε και το cinelerra έχει και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω νομίζω ότι δεν έχει κανένα). Πως θα δεις το υλικό μου σε μεγαλύτερη οθόνη αν δεν έχει το πρόγραμμα Fire wire out
Και φτάνω στο ζουμί!!! Γιατί να μην μπορεί κάποιος να επιλέξει ανοιχτό λογισμικό για τον υπολογιστή του και εμπορικό πρόγραμμα για δουλειά του (κάτι σαν το Mac)? Μήπως έχει έρθει η ώρα να το ξανασκεφτούν οι μηχανικοί του Linux και να προσθέσουν και αυτή την επιλογή. Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρότεινα να διαλέξουν ένα πρόγραμμα εμπορικό που να δουλεύει καλά. Ας το πάρουν οι μηχανικοί του Linux να δούν τα πλεονεκτήματά του και και να φτιάξουν ένα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Αλήθεια τόσο δύσκολο είναι να μπορέσουμε και εμείς να βολευτούμε ώστε να μην χρειαστεί να μάθουμε κάποια προγράμματα πάλι από την αρχή? Γιατί το ίδιο πράγμα έγινε στο Open Offfice ή στο Firefox και πέτυχε?