Δημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2013, 22:12
από dim459
ktogias έγραψε:"Αν δεν επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε και να στηρίζουμε το ΕΛΛΑΚ και το Ubuntu για τη φιλοσοφία και τις ελευθερίες του, τότε γιατί; Αν δεν πρόκειται για μια αλλαγή κουλτούρας που ξεκινά από το χώρο της τεχνολογίας και μπορεί να επεκτείνεται σε πολλούς τομείς της ζωής μας, γιατί πρόκειται; Ποιος ο λόγος που γράφουμε σε αυτό το φόρουμ και να μιλάμε για ubuntu και ΕΛΛΑΚ;"

Γιατί πολύ απλά εμείς δεν είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι συμβαίνει γύρω μας.
Δες το από εντελώς τεχνικές συζητήσεις, έως και γενικότερου περιεχομένου.
Δεν ξέρω αν τα παραπάνω έχουν μια ελιτίστικη χροιά, αλλά έχω επαναλάβει στο παρελθόν την (ελαφρώς αυθαίρετη) άποψη ότι οι χρήστες linux κατά κανόνα (μέχρι σήμερα) φαίνεται να έχουν ένα επίπεδο σαφώς ανώτερο του μέσου όρου.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι πιστεύουμε εμείς για το ελεύθερο λογισμικό, αλλά τι είναι σε θέση να αντιληφθούν οι άλλοι γύρω μας.
Δεν ξέρω αν λόγω ηλικίας και εμπειριών έχω χάσει το "αγωνιστικό" μου φρόνημα, πραγματικά όμως έχω πλέον ελάχιστη διάθεση να προσπαθώ να βάλω πράγματα στο κεφάλι του κάθε μπούφου, ειδικώς όταν κι αυτός δε φαίνεται να έχει διάθεση για κάτι τέτοιο.
Μου είναι πραγματικά πιο εύκολο να παραμένω στο μικρό μας "οικοσύστημα" με τον fkol k4, τον Learner, τον sotos21, τον mad και όλα τα άλλα παιδιά, με τα οποία ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε ο ένας τι λέει ο άλλος.
Αυτά...